Lire cette newsletter en français

 
Number 75 - Januari 2016
 NEWS

Een beslissende stap in het digitaliseringsproces bij de Belgische overheden
Net voor kerstmis gaf de ‘Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie’ (Fedict) groen licht voor de uitrol van het elektronisch facturatie platform dat Belgische overheden binnenkort moet toelaten elektronische facturen te ontvangen van al hun leveranciers, ongeacht het platform of netwerk dat deze gebruiken. “Elektronische facturatie kan enkel een succes worden als de Belgische overheden meedoen. Met deze beslissing sluit België zich aan bij een kopgroep van Europese landen die elektronische facturatie organiseren volgens de Europese standaarden” aldus Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo.
Meer lezen...

Nieuwe hoofdzetel voor BNP: vervanging van een iconisch gebouw uit het Brusselse landschap
Tijdens de 30e Facility Night werden de spots gericht op facility management in onze hoofdstad. Diverse boeiende cases uit de overheid, de publieke en privésector, alsook de culturele wereld werden op het podium gebracht. Een bijzonder meeslepende case werd gebracht door Jacques Godet, Programme Director Project Warandeberg bij BNP Paribas Fortis. Het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis met zijn karakteristieke zwarte torens dateert uit 1971 en is één van de iconische gebouwen in het Brusselse stadscentrum. De nieuwe hoofdzetel wordt gebouwd op de plaats waar de oude wordt afgebroken. Het project kreeg de doopnaam ‘Connect & More’, wat slaat op de hechte band met de omgeving.
Meer lezen...

Facility Solutions neemt divisie Receptie- en Mailroomservices van Manpower over
Receptie- en mailroommedewerkers zijn een belangrijke schakel in het facility team van elk bedrijf doordat ze niet alleen de werking en het onthaal faciliteren, maar tevens de belangrijkste bijdrage leveren tot een aangenaam dagelijks onthaal van bezoekers en medewerkers. Facility Solutions, onderdeel van de Facilicom Services Group, start het jaar met een belangrijke versterking van haar missie als alles omvattende facilitaire dienstverlener door de overname van de divisie Receptie- en Mailroomservices (RMS) van ManpowerGroup Solutions. “Een welgekomen aanvulling en verrijking met bijkomende knowhow, wat ons toelaat concepten in FM meer geïntegreerd aan te pakken” stelt Algemeen Directeur Facility Solutions, Claudine Decorte.
Meer lezen...

Atalian breidt uit naar de Amerikaanse markt
Atalian, één van de grote internationale dienstverleners uit de facilitaire wereld, kondigde de overname van het Amerikaanse bedrijf Temco Facility Services aan en zet daarmee zijn ambitie om uit te breiden naar de Amerikaanse markt kracht bij. De cleaning en security dienstverlener, gevestigd in New-York, is goed voor een jaarlijkse omzet van $375.5 miljoen en stelt wereldwijd zo’n 10.000 mensen te werk. 'Wij streven maximaal naar integrated facility management, wat ook steeds meer het geval is bij onze klanten. Wat onze Belgische vestiging betreft, is er een heel bijzondere plaats weggelegd voor Atalian Cleaning Services, met een brede waaier specialisaties in industriële schoonmaak', benadrukte Franck Julien, president van Atalian, tijdens een interview met Profacility.
Meer lezen...

 
 
Analyse van de Belgische FM-markt
Tijdens het IFMA-eindejaarsevent werd het ‘FM Trends Rapport 2015’ voorgesteld, dat tot stand kwam vanuit een samenwerking tussen IFMA en Procos. Opzet was om de markt voor facility management in België in kaart te brengen. “De omzetwaarde FM intern & extern schommelde in 2014 rond 4 miljard euro, of 1% van het BNP. In Nederland gaat het om 5,7 miljard euro” duidde Jos Duchamps, Gedelegeerd Bestuurder PROCOS, het belang van de FM-markt. Gezien de theoretische 60/40 verhouding bij vergelijkingen tussen Nederland en België, overklast de FM-omzet in ons land dus zelfs deze van onze noorderburen.
Meer lezen...

Massale vlootaanpassing bij PwC gedreven door veiligheid en zuinigheid
Midden december beleefden de 500 PwC-medewerkers en BMW Belgium een groot moment, toen de sleutels van liefst 500 gloednieuwe BMW’s 116d overhandigd werden aan de bestuurders. Nog nooit leverde BMW Belux zoveel auto’s in één keer af! Aan dit bijzonder moment ging een zeer boeiende fleet management case vooraf, aangestuurd door Chris Claessens, Director General Services, PwC Belgium en in die hoedanigheid ook verantwoordelijk voor het wagenpark bij PwC, dat zo’n 1400 auto’s telt. Aan de basis van deze case liggen niet enkel financiële voorwaarden, maar ook de wens om de rechthebbende medewerkers een veiligere en groenere auto te bieden.
Meer lezen...

In de ban van waardecreatie
“Waardecreatie is vaak een onbewust proces. Goed doen voor de klant kost nauwelijks iets en betaalt zich veelvoudig terug” spoorde Gautam Mahajan, President van de Customer Value Foundation (India), aan tijdens een ronde tafel bijeenkomst die begin december in de NHTV in Breda plaats vond en georganiseerd werd door Olaf Hermans, senior lecturer service management en strategisch management. Waardecreatie was lange tijd een zorg voor de leverancier van zowel producten als diensten. Vandaag bepaalt de klant zelf zijn waarden en gaat op zoek naar producten en diensten waarin hij die waarden terugvindt. How to create customer delight? Als het over waardecreatie gaat, dringt een antwoord bedenken op deze vraag zich onvermijdelijke op. Profacility brengt een overzicht van deze geanimeerde ontmoeting.
De reportage lezen...

Hygiënecontrole om te strijden tegen voedselverspilling
De eindejaarsfeesten betekenen voor de voedingsindustrie altijd een drukke productiepiek, maar helaas ook een hoogtepunt voor de voedselverspilling. Maar liefst 63% van de Belgische voedselverspilling – of 2,3 miljoen ton – kan met de voedingsindustrie in verband worden gebracht. De Europese doelstelling om in 2025 de foodwaste met 30% te reduceren zet de industrie dan ook onder druk om de oorzaken aan te pakken. Hygiëne speelt een cruciale rol in de strijd tegen voedselverspilling. De trendstudie ‘Voedselverspilling in de voedingssector’ van Tork geeft inzicht in de feiten en cijfers en bundelt tips van experts voor een beter hygiënebeheer.
Meer lezen...

 
 


Opleidingen en Seminaries Duurzame Gebouwen: een nieuwe aanzet voor een nieuw jaar
De Opleidingen en Seminaries Duurzame Gebouwen van Leefmilieu Brussel hebben als doel om professionals uit de bouwsector voor te bereiden op de bouwmarkt van morgen. Ze richten zich tot architecten, studiebureaus, ingenieurs, professionele bouwheren, promotoren, gebouwenbeheerders, syndici van gebouwen, aannemers of landmeters-experten. Met thema’s als akoestiek, regenwaterbeheer, isolatiematerialen, mobiliteit, renovatie met hoge energie-efficiëntie of de folluw-up en monitoring van duurzame gebouwen, is het programma voor 2016 opnieuw uiterst actueel.
Volledig programma & inschrijvingen...

      AGENDA

Autosalon
Georganiseerd door FEBIAC
14>24/01, Brussels Expo

Opleiding 'Duurzaam FM'
Georganiseerd door IFMA
20/01 – Diegem, Regus

Nieuwjaarsreceptie 2016
Georganiseerd door UPSI/BVS, RES, RICS & Solvay Business School
21/01 – Brussel, Hotel Le Plaza

Conferentie ‘Hoe beter de echte oorzaak van blijvende storingen bepalen?'
Georganiseerd door BEMAS
27/01 – Seraing, Technifutur Liège

Brussels Real Estate
Georganiseerd door Management Producties
28/01 – Brussel, BOZAR

Sessie ‘Duurzame bouwmaterialen, het laatste nieuws’
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
29/01 – Brussel, Tour & Taxis

Sessie ‘Oplossingen rond EAM’
Georganiseerd door BEMAS
04/02 – Mazy, Golf de Falnuée

FM On site - Bedrijfsbezoek Lab
Georganiseerd door IFMA
04/02 – Kasterlee

Mobility Management Training
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
26/02, Brussel – Communicatiecentrum Noord


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...


IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE


De eigen smartphone gebruiken voor het werk: hoe zit het me de privacy? via @trends_be #BYOD
 


Voor het eerst in Nederland begint een grote hotelketen een verpleegafdeling met gediplomeerde verpleegkundigen via @NOS #vandervalk
 


Les constructeurs auto misent sur l'électrique via @redacTendances
 


M.Landel, Sodexo CEO 'Emerging economies are now turning their focus to services as a means to maintain their growth' via @SodexoBelgium
 


Better Bike Infrastructure Could Save Cities $25 Trillion (And Slash Carbon Emissions) via @FastCoExist
 


Productivity hacks for the workplace #BlueprintCBRE via @CBRE
 


Nieuw Uniform Europees Aanbestedingsdocument aangenomen door Europese Commissie via @Facilityinfocom
 


Solvay wins the 2015 Award for Best Belgian #Sustainability Report via @SolvayGroup
 

 
 
JOBAANBIEDINGEN
 

Head IFM

NATO, Brussel
 

Regional Facilities Manager

Medpace
 

Facility Engineer

Caterpillar
 
 

Facility Coordinator

DHL Supply Chain
 

Facility Manager

Sodexo
 

Maintenance en Facility Manager

AkzoNobel
 
 

Coördinator Facility

OCMW Beveren
 

Building Manager

Freestone, Antwerpen
 

 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs…

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Advertising][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be