Lire cette newsletter en français

 
Number 76 - Februari 2016
 NEWS

Michel Croisé verkozen tot 1e ‘CSR Professional of the Year’
Eind vorig jaar ging Michel Croisé, president van Sodexo Benelux, aan de haal met de allereerste titel van ‘CSR Professional of the Year’. De verkiezing werd georganiseerd door Time4Society, een vzw die corporate engagement wenst te faciliteren. Door middel van deze titel van eerste 'CRS' professional van het jaar krijgt het globale CRS-beleid van Sodexo erkenning. Een mooie gelegenheid om Michel Croisé te ontmoeten, die door z'n medewerkers wordt gezien als de 'eerste ambassadeur' van het maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijf.
Meer lezen...

LED-technologie, meer dan alleen zuinig licht
LED-verlichting is als verlichtingstechnologie helemaal doorgebroken en wordt vooral geprezen omwille van de zuinige omgang met elektrische energie en de lange levensduur, waardoor de kosten voor werkuren om defecte lampen te vervangen sterk terugvallen. LED-verlichting heeft echter nog meer gunstige eigenschappen. Goed zicht is belangrijk voor de medewerkers van een bedrijf, zowel bij de productieprocessen als bij de logistieke handelingen zoals blijkt uit een praktijkcase van Trilux bij het bedrijf Supertape.
Meer lezen...

MCS werkt samen met Leesman aan betere werkomgevingen
MCS, software- en technologiebedrijf uit Antwerpen, sluit een partnership met Leesman, de wereldleider in het meten en vergelijken van de efficiëntie van werkomgevingen. Met meer dan 130.000 respondenten staat de database van Leesman op het punt om Europa's grootste bron van consistente meetgegevens van de werkplek te worden. MCS, dat ondermeer advies geeft rond het beheer van gebouwen en werkplekken, zal als officiële Leesman-partner de methode toepassen in werkplektransformatieprojecten.
Meer lezen...

 
 
Generatie Z is gewonnen voor intelligente vervoermiddelen
Geïntegreerde applicaties, niet-materiële betaling voor vervoerbewijzen, het vervoeraanbod als cruciale factor voor de keuze van woon- en werkplaats, elektrische wagens en autonoom rijdende auto's… Dit zijn enkele elementen van de manier waarop de 12-24 jarigen, ook wel ‘Generatie Z’ of ‘Millenials’ genoemd, verwachten dat hun mobiliteit in de komende jaren zal evolueren, zo blijkt uit een onderzoek van Xerox bij 1.200 jongeren uit 12 verschillende Europese landen.
Meer lezen...

De energieprijzen evolueren
Sinds begin dit jaar gelden nieuwe distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas in Vlaanderen: een verhoging van de tarieven voor elektriciteit tegen een verlaging voor aardgas. De aanpassing van die tarieven door de Vlaamse regulator VREG heeft onder meer te maken met de tekorten die zijn ontstaan door de overvloed aan groenestroomstroomcertificaten voor zonnepanelen. Frank Vanbrabant, CEO van netbedrijf Infrax, geeft uitleg in Z-Energy.
De video bekijken...

Quares verstevigt positie op de Brusselse kantorenmarkt
Quares, onafhankelijke vastgoedspecialist in Property en Facility Management voor professioneel vastgoed, neemt de beheertak van Knight Frank België over. Hiermee versterkt Quares haar positie op de Brusselse kantorenmarkt en breidt haar expertise in duurzaam beheer (Breeam, ISO 14001) verder uit. De acquisitie biedt de klanten van Knight Frank de garantie op continuïteit en een kwaliteitsvol beheer van hun gebouwen.
Meer lezen...Kantoormarkt in de Brusselse luchthavenzone kent forse stijging
De Brusselse kantoormarkt kende in 2015 haar minst goede jaar in 15 jaar. Uitzondering hierop vormde de luchthavenzone. Uit een rapport van Cushman & Wakefield blijkt dat deze zone dan ook goed is voor 15% van de jaarlijkse opname van het Brusselse kantooraanbod. Het dynamisme is er dus zeer groot. In de luchthavenzone werden het afgelopen jaar bijna 45.000 m² kantoren verhuurd of aangekocht. Verschillende elementen dragen bij tot de hernieuwde belangstelling voor deze zone, die goed presteert binnen een markt die hard te lijden heeft.
Meer lezen...

Gault & Millau evalueert catering in de zorgsector
Iedereen met een hart voor gastronomie en uit huis eten kent de door Gault & Millau uitgegeven gidsen. De restaurants worden er telkens vermeld met een score op 20, het maximum mogelijke puntentotaal. Het principe is nu ook geënt op de wereld van de catering, met inbegrip van de evaluatie van catering in de zorgsector, dat zowel in eigen beheer als uitbesteed. Het initiatief kwam tot stand vanuit een samenwerking tussen de Gault & Millau organisatie en de belangrijkste beroepsverenigingen.
Meer lezen...

Kreon neemt Zwitserse verlichtingsfirma Belux over
Begin januari werd het Belgische bedrijf Kreon, een internationale referentie in designarmaturen, eigenaar van het Zwitserse verlichtingsbedrijf Belux, dat voordien deel uitmaakte van de VITRA-groep. Beide merken zijn gevestigde waarden op het vlak van ontwerp en fabricatie van geavanceerde lichtoplossingen. Hun cliënteel bestaat voornamelijk uit architecten, designers en ingenieurs. De merken, die elk een eigen architecturale identiteit behouden, zullen elkaar perfect aanvullen.
Meer lezen... 
 


Nieuwe normen in FM: EN15221 – NEN2767 – NEN8021 > 08/03

Omdat het essentieel is voor een bedrijf om haar medewerkers scherp en up-to-date te houden, heeft Freestone – onder de noemer ‘Freestone Lab’ – diverse workshops en opleidingen opgestart. Het ‘Lab’ is het opleidingsplatform voor de medewerkers en freelancers van Freestone, maar ook hun klanten hebben er toegang tot opleidingen en bijscholingen op vlak van onroerend goed, het beheer van werkplekken en Facility Management, die op regelmatige basis worden georganiseerd.

Op 08/03 wordt een opleiding gegeven rond de nieuwe normen in Facility Management. De normen EN15221, NEN2767, NEN8021 zullen er uitgediept worden.

Volledig programma & inschrijvingen...

      AGENDA

Opleiding ‘Change Management’
Georganiseerd door IFMA
24/02 - Diegem

‘Frequently Asked Facility Questions’-event
25/02 - Gent, Odisee

Mobility Management Training
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
26/02, Brussel – Communicatiecentrum Noord

FMIS Tool Event
Georganiseerd door IFMA
03/03 - Wilrijk, Het Rekreatief

Seminarie 'De warmtepompen, een niet te onderschatten potentieel in Brussel'
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
04/03 - Brussel, Tour & Taxis

IFMA Training 'Doelgericht projectmanagement'
09/03 - Diegem

Opleiding ‘Innovative Root Cause Analysis’
Georganiseerd door BEMAS
15 & 16/03 - Charleroi

MIPIM
15>18/03 - Cannes, Palais des Festivals

Dag van Facility Management
Georganiseerd door IFMA
17/03 - Berchem, ALM

Seminarie 'Veiligheid op het werk'
Georganiseerd door CREO & Simplylife
22/03 - Gosselies


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE
#FM Professional standards offer guidance for your career and your workforce #FMResolutions via @BIFM_UK ...
#Workspace de demain : dépasser les frontières de l’entreprise via @HROne_News ...
Nieuw: printen voor mobiele werkers op openbare locaties via @Facto_Magazine ...
#SmartCity needs #SmartPeople: here is a list of tech jobs that will be needed for the future of smart cities via @HEC_SCI ...
How can the real estate industry create workplaces where more talented women can advance? Via @UrbanLandInst ...
By 2020, 50% of the #workplace will be freelancers. How to compete ? via @workplacetrend ...


Publiek-private-samenwerking om werkloosheid bij jongeren tegen te gaan
Samen 2.600 jobopportuniteiten en stages creëren voor jongeren onder de 30 jaar tussen begin 2015 en eind 2016, dat is het engagement dat de leden van de Alliance for YOUth aangingen om de werkeloosheid bij jongeren aan te pakken. Met 26,8% in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 16,3% in Vlaanderen en 31,6% in Wallonie waren de cijfers eind vorig jaar nog steeds verontrustend. Daarom sloegen acht bedrijven – Nestlé, AXA, Adecco, EY, IBA, IBM, Securex en Sodexo – eind januari van vorig jaar de handen in elkaar om de Alliance for YOUth op te richten in België. Het afgelopen jaar creëerden deze ‘big eight’ al 1.746 jobs en stages. Een jaar na de oprichting wordt nu ook een eerste publiek-private-samenwerking aangegaan met Synergie, de federatie die alle openbare diensten van de regionale arbeidsmarkten in België overkoepelt.
Meer informatie over het initiatief...

 
JOBAANBIEDINGEN
 

Sales Consultant Regio Limburg

Kinnarps
 

Senior Engineer Facility & Energy Reduction Activities

Toyota, Brussel
 

Project Manager Facility

Cofely Services
 
 

Senior Maintenance Manager – Integrated Compliance & reliability

Janssen Pharmaceutica, Geel
 

Facility Coördinator

ISS
 

Senior Facility Consultant

Freestone
 
 

Facility Manager

Leefmilieu Brussel
 

Experts Maintenance

Ingenium
 

 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs…

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be