Lire cette newsletter en français

 
Number 77 - Maart 2016
 NEWS

Brusselse mobiliteitsproblematiek aanpakken met meerwaarde voor medewerkers
SD Worx bracht een vijftigtal medewerkers uit de kantoren in de Frankrijkstraat en de Koningsstraat samen in een nieuwe vestiging in de Markiesstraat te Brussel. Een verhuisproject dat als uitdaging werd gezien voor een proefproject rond de mobiliteitsproblematiek waar de Brusselse pendelaars mee geconfronteerd worden… en meer! Van de verhuis werd tevens gebruik gemaakt om het ‘Future of Work’-concept in te voeren, een ruimere benadering van het ‘nieuwe wer¬ken’, zonder zich te beperken tot tijd- en plaats¬onafhankelijk werken. Het gaat over een cultuur die gebaseerd is op vertrouwen, erkenning en autonomie.
De reportage lezen...

Oude fabriekshal wordt inspirerende werkomgeving
Het ontwerpteam van Procos zag het als een uitdaging om een concept te creëren dat voldeed aan de behoeften van twee afdelingen van Philips, OLED R&D en City Touch, zonder hierbij afbreuk te doen aan de ruimtelijke troeven van het bestaande gebouw. Philips had eerst de intentie om de ruimte op te splitsen in twee onafhankelijke verdiepingen, waardoor het ruimtegevoel, de natuurlijke lichtinval en het industriële karakter van de oorspronkelijke ruimte zouden verloren gaan.
Meer lezen...

Federale musea in Brussel beter beveiligd met Trigion
Begin dit jaar werden in ons land een aantal maatregelen genomen als gevolg van de reële terreurdreiging. Dit gold in het bijzonder voor Brussel, waar het veiligheidsniveau tot 3 en zelfs 4 werd opgetrokken. Dit had ook zijn gevolgen voor een aantal musea, die voor het eerst in hun geschiedenis dicht bleven. In verschillende musea werd overgegaan tot het plaatsen van metaaldetectoren. Het ontbrak hen echter aan ervaren mensen voor het gebruik van dit beveiligingsmateriaal. Trigion Security, dat deel uitmaakt van Facilicom, gespecialiseerd in zeer uiteenlopende en alles omvattende facilitaire dienstverlening, kreeg een contract voor 16 weken toevertrouwd voor een aanvullende toegangscontrole met metaaldetectoren.
Meer lezen...

 
 
De toekomst is hier en ze is verbonden met het internet
Beeld je zo veel mogelijk verschillende elektronische sensoren, controleapparaten en geautomatiseerde meetinstrumenten in. En beeld je vervolgens in dat ze verbonden zijn met of geïntegreerd zijn in een toestel waarvoor het interessant kan zijn dat het gecontroleerd of gemeten wordt. Bedenk nu eens dat als deze controleapparaten of toestellen nu nog geen verbinding kunnen maken met het internet, ze dat binnenkort wel kunnen. Zodra ze verbonden zijn met het internet, kunnen ze beginnen met gegevens uit te wisselen met behulp van slimme applicaties die de informatie in real time analyseren en indien nodig omzetten in automatische waarschuwingen of acties, waarvan sommige voorgeprogrammeerd zijn en andere een handmatige interventie vereisen. Tim Oldman, CEO van Leesman, geeft uitleg over het ‘Internet of things’.
De reportage lezen...

PUBLI-NEWS
Scan & CTRL wordt MEASUREMEN
Scan & CTRL brengt sinds 2004 het daadwerkelijke gebruik van kantoorgebouwen in kaart door gegevens te verzamelen over de werkplekbezetting. Met de nieuwe naam, MEASUREMEN, legt Scan & CTRL de nadruk op verdere internationale uitbreiding, op haar verbrede dienstverlening, en plaatst ze haar scantalenten centraal. Met vestigingen in Amsterdam en London werkt MEASUREMEN al enige tijd internationaal. Aan ambitie geen tekort: het bedrijf, dat op dit moment al in twaalf landen actief is, wil tegen 2025 wereldwijd 10 miljoen werkplekken aantoonbaar hebben verbeterd.
Meer lezen...Maaltijd en plezier met elkaar laten rijmen
In de residentiële ouderenzorg wordt steeds meer aandacht besteed aan de kwaliteit van voeding. Z-Healthcare ging kijken in het Woonzorgcentrum Van Zuylen van het Brugse OCMW. In hun eigen grootkeuken krijgt voedingskwaliteit specifieke aandacht en worden dagelijks meer dan 2.000 maaltijden bereid. Het Brugse woonzorgcentrum lanceerde ook een heel speciaal initiatief: ‘Mijn Restaurant’, waarbij bewoners zelf mee het eten kunnen bereiden. Een originele manier om nog meer plezier te koppelen aan het maaltijdgebeuren.
De video bekijken...

PUBLI-NEWS
Zonder kopzorgen uw elektro-afval afdanken met een RECUPEL-partner
RECUPEL-Recyclers voldoen aan strenge eisen inzake correcte recyclage, milieuvergunningen en efficiënte bedrijfsorganisatie. Enkele bedrijven ondervonden aan den lijve hoe de samenwerking met een RECUPEL-Recycler verliep, tijdens een eenmalig opgezette ‘RECUPEL on Tour PRO’-ophaalcampagne op hun bedrijventerrein. Zo ook de dienstverlener uit de vastgoedsector, QUARES, die duurzaam beheer als ‘groene’ draad door gans zijn dienstenaanbod laat lopen. Het bedrijf kijkt met voldoening terug op de ophaalactie van RECUPEL.
Meer lezen...


Versterking van het Realty-management
Aangezien Realty alsmaar toeneemt in omvang en aan belang wint, werd behoorlijk wat versterking ingeroepen voor de organisatie van de zevende editie. Organisator Artexis vroeg Gregory Olszewski om Group Exhibition Manager Helen Mortier te helpen met de editie van dit jaar. Gregory Olszewski werkte trouwens mee aan de eerste edities van Realty, tot hij besloot om Artexis te verlaten en andere dingen te gaan doen. We vroegen beide Realty-managers om de regeling even toe te lichten en hoe de organisatie van de volgende editie in mei op de site van Tour & Taxis vordert.
Meer lezen... 
 


Elementaire Bouwkunde > 12/04<03/05
Omdat het essentieel is voor een bedrijf om haar medewerkers scherp en up-to-date te houden, heeft Freestone – onder de noemer ‘Freestone Lab’ – diverse workshops en opleidingen opgestart. Het ‘Lab’ is het opleidingsplatform voor de medewerkers en freelancers van Freestone, maar ook hun klanten hebben er toegang tot opleidingen en bijscholingen op het vlak van onroerend goed, het beheer van werkplekken en Facility Management, die op regelmatige basis worden georganiseerd. Op 12, 19 en 26/04 en 03/05 wordt een cursus elementaire bouwkunde georganiseerd. Deze vierdaagse opleiding richt zich tot alle personen zonder bouwkundige achtergrond, die zich willen verdiepen in alle facetten van de bouwkunde.
Volledig programma & inschrijvingen...

      AGENDA

Conferentie 'Value Driven Maintenance & Asset Management'
Georganiseerd door Mainnovation
24/03, Antwerpen

I Love Coworking
Georganiseerd door CoWallonia
24/03, Mont-Saint-Guibert, Creative Spark

Mobility Management Training
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
25/03-27/05, Brussel – Communicatie centrum Noord

Workshop Carrièreplanning
Georganiseerd door IFMA
13/04, Diegem

Congres 'Catering vandaag en morgen'
Georganiseerd door IFMA
14/04, Mollem - Experience Center Miele

Ergonomieseminarie
Georganiseerd door Kinnarps
19<25/04, Wemmel

IFMA Training 'Change Management'
20/04, Diegem

Maintenance 2016
20<21/04, Antwerp Expo

Smart Buildings Congres
Georganiseerd door IFMA
21/04, Gent - Ghelamco Arena

BEMAS Innovation Award 2016
21/04, Antwerp Expo

Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE


Le MR prêt à réformer le régime des voitures de société via @lalibrebe ...
 
Hoe investeren ziekenhuizen hun ICT-budget, wat is prioriteit & wat brengt de toekomst? Via @HealthCareBE ...

Réussite: Performance ou bien-être des collaborateurs? #PIB ou #bonheur? Via @FabriqueSpinoza ...
 
Cutting catering’s capacity: how caterers are maximising decreasing space via @FM_World ...

Is mobile the most significant FM tech trend? There's still time to change the results via @Service_Works ...
 
What your #company needs to invest in this year to keep up with #digitaltrends via @SilversquareBE ...

Een groene toekomst? Laad zo veel mogelijk elektrische wagens op via een duurzaam net, via @Knack ...
 
The Minimum Energy Efficiency Standards #MEES explained by C&W director @alansomerville via @CushWakeUK ...

7 ways economic growth will impact #facilitymanagement via @ISS ...
 
Real Views looks at the cost of noise in the #workplace via @JLL ...


 
JOBAANBIEDINGEN
 

Facility Coordinator

Facilicom, Hasselt
 

Sales Consultant

Kinnarps
 

Facility Manager

Freestone
 
 

Facility Supervisor

Iris Group
 

HSE, Facility & Purchasing Officer

Bard EDC, Olen
 

Departementshoofd gebouwen en facility

Stad Dendermonde
 
 

Junior Project Manager HVAC

Cegelec
 

Project Manager (maintenance)

bpost
 

 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs...

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be