Lire cette newsletter en français

 
Number 78 - April 2016
 NEWS

Best Workplaces 2016, of het creëren van toegevoegde waarde
In samenwerking met de Vlerick Business School en mediapartner Jobat werkt het Great Place to Work Institute jaarlijks aan een ranglijst van de Best Workplaces in België, een soort van kwaliteitslabel. In great workplaces gebeurt er iets dat het beleid en de praktijken overstijgt. Het is niet zozeer wat de bedrijven doen, maar vooral hoe de leiders het uitvoeren. In 2016 ging de eerste plaats voor het tweede jaar op rij naar EASI bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers en naar Torfs bij de bedrijven met meer dan 500 werknemers.
De reportage lezen...

BREEAM 2016 wordt strenger
Dit jaar zullen we wereldwijd grote veranderingen zien in de certificatie van duurzame gebouwen, te beginnen met de methodes LEED en BREEAM, de meest gebruikte methodes in België. BREEAM 2016 voert strengere milieueisen in, gepaard aan een vereenvoudigd certificeringsproces. De update bevat certificeringscriteria voor gebouwen als hotels, scholen en universiteiten, en behandelt enkele van de uitdagingen voor residentiële gebouwen, omdat meer en meer gebouwen van dit type zich bekeren tot duurzame bouwpraktijken. Energie is uiteraard een belangrijk element binnen de nieuwe regeling.
Meer lezen...

FMIS vandaag: Informeren, controleren en strategisch plannen
Iedereen die ook maar iets met het vakgebied facility management te maken heeft kent het begrip. Elke Facility Manager heeft het ook steeds weer over ‘meer doen met minder mindelen’ en precies daarom is FMIS een niet te missen bondgenoot. Steeds meer wordt van de Facility Manager verwacht op lange termijn te denken, met in het bijzonder aandacht voor MVO, asset management en TCO, terwijl de vastgoedmarkt en in mindere mate de diverse dienstverleners nog vaak op korte termijn denken en handelen. Jos Duchamps, Gedelegeerd Bestuurder PROCOS Group, geeft toelichting bij de interessante trend om BIM en FMIS stelselmatig te laten samenvloeien.
De reportage lezen...

 
 
PUBLI-NEWS
Zonder kopzorgen uw elektro-afval afvoeren met een RECUPEL-partner
RECUPEL-Recyclers voldoen aan strenge eisen inzake correcte recyclage, milieuvergunningen en efficiënte bedrijfsorganisatie. Enkele bedrijven ondervonden aan den lijve hoe de samenwerking met een RECUPEL-Recycler verloopt tijdens een eenmalig opgezette ‘RECUPEL on Tour PRO’-ophaalcampagne op hun bedrijventerrein. Zo ook de dienstverlener uit de vastgoedsector, INTERVEST. Het bedrijf kijkt met voldoening terug op de ophaalactie van RECUPEL.
Meer lezen...Auto-accu’s als buffer voor zonne-energie

Voor het nieuwe regionale kantoor van Nissan in Frankrijk werd het wereldwijd grootste energienetwerk (grid) geïntegreerd met 100 aansluitpunten voor elektrische auto’s of andere opslagvoorzieningen voor elektrische energie (vb. accu’s). Hiermee zet Nissan zijn knowhow op het vlak van emissievrij rijden nu ook in om de ecologische voetafdruk van gebouwen terug te dringen. Door de afhankelijkheid van het conventionele elektriciteitsnet te verminderen en gebruik te maken van duurzame energie die in batterijen wordt opgeslagen, verwacht Nissan dat zowel particulieren als bedrijven nieuwe mogelijkheden zullen zien voor elektrische auto’s.
Meer lezen...

PUBLI-NEWS
4 redenen waarom u te veel (kantoor)huur betaalt
Enerzijds zijn huurkosten vaak een serieuze hap uit het budget van een bedrijf. Anderzijds beschouwt men diezelfde huurkost als een 'noodzakelijk kwaad' waar weinig aan te doen valt! Het tegendeel is echter waar. Volgende 4 redenen geven aan waarom u momenteel té veel huur betaalt: jaarlijkse indexaties, stijging van de leegstand, stabiele en zelfs dalende marktprijzen én tot slot eigenaars die bereid zijn tot inspanningen. Cresa verlaagde de huurkosten van hun 2 recentste opdrachtgevers met respectievelijk -36% (leave scenario) en -38% (stay scenario). Grote recurrente besparingen zijn dus perfect mogelijk, mits de onderbouwing van een goede business case. Wetende dat de huurkost minstens de helft bedraagt van uw totale facilitaire kosten, is dit dé driver om op te werken. Benieuwd hoeveel u kan besparen ?
Meer lezen...

Diesel blijft de voordeligste keuze
Eind februari publiceerde LeasePlan de ‘CarCost Index’, een studie naar de eigendoms- en gebruikskosten van de auto in elf Europese landen. LeasePlan baseerde zich voor de berekening op de eigen kennis en ervaring van het beheerde multimerken wagenpark. Het is voor het eerst dat alle kostenelementen van een auto op internationaal niveau zo gedetailleerd in kaart zijn gebracht. Volgens Johan Portier, Managing Director LeasePlan Belgium, is er langzaam maar duidelijk een verschuiving ingezet van de klassieke keuze voor dieselmotoren naar alternatieven als hybride, benzine en ook elektrisch aangedreven wagens.
Meer lezen...

Mipim Awards: waarom ze zo prestigieus zijn
Elk jaar krijgen de kandidaten en de winnaars van de Mipim-Awards uitgebreid aandacht in de media, echter vaak zonder voldoende uitleg te geven over het prestige van de awards. De reden waarom het zo belangrijk is om één van deze prijzen in de wacht te slepen – of zelfs om gewoon te behoren tot één van de vier laatst weerhouden kandidaten in de verschillende categorieën – kan gewoon verklaard worden door de grootte van het evenement en het verloop van de stemming. Dit jaar, hielpen de winnende projecten Treurenberg en Paradis Express om even de schijnwerpers op België te richten.
Meer lezen...

Veiligheidsoefeningen blijven dode letter
De Facility Manager is voor oneindig veel factoren verantwoordelijk die betrekking hebben op de werkomgeving van zijn collega’s, zo ook de veiligheid en beveiliging van mensen, gebouwen en inboedel. Naast het voorkomen van menselijk leed en het indijken van de financiële schade is ook het verzekeren van de continuïteit van de processen binnen de organisatie deel van de verantwoordelijkheden op het vlak van veiligheid en beveiliging. Uit onderzoek uitgevoerd door Manutan is gebleken dat bijna de helft van de Belgische werknemers nog nooit een evacuatie op de werkplek geoefend heeft. Volgens Jan-Piet van Dijk, Operations Directeur Benelux bij Manutan, moeten medewerkers beseffen dat iedereen een sleutelrol speelt in de eigen veiligheid en deze van collega’s.
Meer lezen... 
 


Conferentie “Kringloopeconomie in de praktijk: onze productie- en constitutionnellement anders bekeken” > 11/05
Deelnemers aan deze conferentie, die georganiseerd wordt door Leefmilieu Brussel in samenwerking met ACR+, zullen de kans hebben om meer te leren en van gedachten te wisselen over de rol van burgers, ondernemingen en de hergebruik-economie om tegemoet te komen aan de noden van consumenten in een wereld van beperkte grondstoffen. Een van de thematische focussen zal gelegd worden op hergebruik, herstelling en functie-georiënteerde business modellen. Bovendien zullen specifieke voorbeelden van nieuwe productie- en consumptiemodellen voorgesteld worden. Aansluitend aan de conferentie zal de Awards-uitreiking plaats vinden in het kader van de Europese Week van de Afvalvermindering (LIFE+).
Meer informatie en inschrijvingen...FM Zorgcongres > 28/04
De consolidatie van de vele zorginstellingen, de groei van de vraag naar verpleeghuizen, de professionalisering van de logistiek op dit gebied, de versterking die de FM in bepaalde zorgvoorzieningen kan brengen geconfronteerd met het tekort aan verplegend personeel... dit zijn enkele van de ontwikkelingen die het belang van facility management in ziekenhuizen en andere zorginstellingen nog verder doen groeien. Het Facility Zorgcongres, georganiseerd door Ki'Communications met de steun van de federaties HDFDV en Ablecare, richt de spots op deze en vele andere actuele onderwerpen.
Meer lezen...

      AGENDA

IFMA Training 'Change Management'
20/04, Diegem

Maintenance 2016
20>21/04, Antwerp Expo

Smart Buildings' Congres
Georganiseerd door FEE
21/04, Gent - Ghelamco Arena

BEMAS Innovation Award 2016
21/04, Antwerp Expo

Ergonomieseminarie Kinnarps
25/04, Wemmel

Mee Together
28/04, Gent, Odisee

Facility Zorgcongres
28/04, Berchem

Mobility Management Training
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
29/04-27/05, Brussel - Communicatiecentrum Noord

Opleiding ‘Manager’s dashboard voor duurzaam FM’
Georganiseerd door IFMA
04>18/05, Diegem, Regus

Facility Manager of the Year 2016
10/05, Brussel, Proximus Lounge

ISSA/Interclean Amsterdam
10>13/05, RAI Amsterdam

Conferentie ‘Kunststof & composieten: afval of resource?’
Georganiseerd door WEBS
10>11/05, Parijs

Conferentie “Kringloopeconomie in de praktijk: onze productie- en consumptiemodellen anders bekeken”
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel en ACR+
11/05, Brussel, Tour & Taxis

Debat ‘Mobiliteit en vastgoed: rijden we ons vast?’
Georganiseerd door IFMA
24/05, Brussel, REALTY

REALTY
24>26/05, Brussel, Tour & Taxis


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE

Wie zijn de mensen die dagelijks actief zijn binnen de zorgeconomie? Hoe ziet Vincent Haelvoet de #zorgeconomie evolueren in de toekomst? Via @Zorgeconomie_be ...
 
Pour attirer les jeunes talents, l'image de l'#employeur est devenue primordiale via @HROne_News ...

How can facility managers support the new ways of working? Here are 15 ways via@issworld ...
 
Welke infrastructuur in een werkomgeving is nodig om creativiteit en innovatie te bevorderen? #Leesman Review via @GideonvdBurg ...

How can companies protect #smart #buildings from attack? Via @JLL ...
The Workspace of the Future Means More Intelligent Wi-Fi by @brianwrobertson via @Cisco_Mobility ...
La Semaine de la Créativité, c'est très bientôt partout en #Wallonie! #makewallonia #sdlc2016 via @cowallonia ...
What Are The 3 Pillars of Network Security that Hackers Focus Their Attacks On? via @CushWake ...
What is the limitation for #noise coming from #cleaning? Via @issainterclean ...
Belgische werknemer blijft op één na duurste van Europa via @Knack ...Rusten is het nieuwe sporten
Stress, overvolle agenda's, druk en verkramping, … we kampen er allemaal mee. Studies rond stress en ontevredenheid op het werk leveren alsmaar alarmerender cijfers op. Hoog tijd voor een andere aanpak zodat we er niet aan ten onder gaan. Een holistische aanpak lijkt antwoorden te bieden. In deze aflevering van Z-HR, bespreekt human ressources expert Jan Van Acoleyen het onderwerp met Marleen Boen van The House To Be en Jef Geys auteur van het boek 'Rusten is het nieuwe sporten'.
De video bekijken...

 
JOBAANBIEDINGEN
 

Junior project manager

MCS
 

Docent Facility manager

Syntra, Limburg
 

Facility, Repair & Maintenance Manager

Shurgard
 
 

Facility coördinator

Bleckmann, Grobbendonk
 

Facility Manager

Facilicom
 

Gebouwenbeheerder / Facility Coördinator

USG Professionals, Brussel
 
 

Adjunct-Directeur Facility manager

OCMW Vorst, Brussel
 

Change Manager Facility Vision 2020

anankei
 

 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs...

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Advertising in Profacility][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be