Lire cette newsletter en français

 
Number 79 - Mei 2016
 NEWS

Het toenemende belang van geluk op de werkvloer
NWOW, inclusief ontwerp, mobiliteitsbudget, siëstabars, Leesman Index, Best Workplaces... Terwijl studies rond stress en ontevredenheid op het werk alsmaar alarmerendere cijfers laten zien, zijn er gelukkig ook meer en meer initiatieven die het welzijn op het werk concreet willen verbeteren en bevorderen. Het besef is er dus, maar ook al is het een trendy onderwerp geworden, toch moeten we vaststellen dat er te weinig verandert in de bedrijfswereld. Executive Coach en auteur Bart de Bondt levert zijn inzichten.
De reportage lezen...

IoT maakt schoonmaken eenvoudiger
De thermostaat, de koelkast, de auto... Tegenwoordig staan niet alleen mensen maar ook meer en meer alledaagse gebruiksvoorwerpen in verbinding met het netwerk. Hoewel het “Internet of Things” (IoT) vaak nog als een toekomstfenomeen beschouwd wordt, spelen ‘slimme’ objecten een groeiende sleutelrol in ons professionele leven. Tork heeft onlangs een studie uitgevoerd waaruit bleek dat IoT het werk van facility managers en schoonmaakteams kan verlichten.
Meer lezen...

Klaar om het stuur uit handen te geven
De jaarlijkse ‘LeasePlan MobilityMonitor’, een grootschalig onderzoek, waarin bijna 4.000 bestuurders in 17 landen wereldwijd bevraagd worden, toont aan dat 77% van de Belgische bestuurders wat graag het stuur uit handen wil geven om zich over te geven aan een zelfrijdende auto! Een enthousiasme dat niet door alle ondervraagden wordt gedeeld: iets minder dan de helft van de Griekse bestuurders gaf resoluut aan helemaal niet in een zelfrijdende auto te willen stappen.
Meer lezen...

 
 
Klavertje vier
Bij Securex vormen de afdelingen facility management en human resources al 10 jaar één hecht team. Facility management bezoekt alle kantoren om een luisterend oor te bieden aan de medewerkers en een vinger aan de pols te houden met werkomstandigheden in de dagelijkse praktijk. Volgens Tim Blanckaert, Deputy Facilities Director bij Securex, bestaat ‘Mobility’ uit vier domeinen, die elkaar voortdurend beïnvloeden en zich daarom niet laten loskoppelen.
De reportage lezen...

Toegankelijke advocatuur
Vertrouwen, discretie, maar ook een zekere drempelvrees, zijn begrippen die nauw samenhangen met advocatenkantoren. Advocatenkantoor Claeys & Engels wou het liever over een andere boeg gooien voor hun Antwerpse vestiging en vertrouwde Colliers International het ontwerp en de realisatie toe. Na de eerste meeting kreeg Colliers enkel de behoeften zoals het aantal medewerkers, de gewenste vergadercapaciteit… Hoe ze dit invulden, liet het advocatenkantoor volledig aan hen over. Het vertrouwen was groot, maar de nieuwsgierigheid naar wat het zou kunnen worden was dat niet minder.
Meer lezen...

PUBLI-NEWS
EASY POST : Postverwerking as it should be
Het verwerken van uitgaande post is iets waar veel bedrijven elke dag tijd en geld in investeren. Het behoort vaak niet tot hun kernactiviteiten, toch is het een essentieel onderdeel van hun dagelijks takenpakket. Het uitbesteden van deze dienstverlening is dan ook een logische keuze voor veel facility managers. EASYPOST is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het ophalen en verwerken van uitgaande post en hanteert een eenvoudige en efficiënte werkwijze die bedrijven tijd, geld en zorgen bespaart.
Meer lezen...Fietsbrug over de Ring komt er toch
Het is moeilijk om zich in te beelden dat we binnenkort gewoon over de Ring in Zaventem zullen kunnen fietsen. Toch zal het in de toekomst mogelijk zijn: vanaf 2017 wordt er namelijk gebouwd aan een nieuwe fietsbrug over de Ring in Zaventem, die de HST-fietsroute tussen Leuven en Brussel zal vervolledigen. De fietsbrug zal een verbinding maken tussen Zaventem en de industriezones in Diegem, waardoor het mogelijk wordt om ongehinderd vanuit Leuven naar Brussel te fietsen. Een snel en comfortabel alternatief voor de toenemende files in en rond de hoofdstad.
Meer lezen...

Onderhoud grondig onder de loep nemen met RCA
BEMAS biedt verschillende innovatieve opleidingen om bedrijven op weg te helpen naar betere resultaten. Eén van de aangereikte oplossingen is Root Cause Analyse (RCA): door kritisch te kijken naar de voorbije onderhoudsinterventies kan je de storingen die het vaakst voorkomen en zo stilstanden en kosten veroorzaken, gaan identificeren. Kanaal Z nam een kijkje bij het afvalwerverkende bedrijf Indaver in de haven van Antwerpen, waar RCA met succes toegepast wordt.
De video bekijken...

Medewerker dienst schoonmaak of kamermeisje?
Tijdens een studiedag georganiseerd door de ‘Verantwoordelijken Schoonmaak en Dienstverlening in Verzorginginstellingen’ (VSDV) werd de aanpak van de schoonmaak van patiëntenkamers bij het ontslag van de patiënt grondig onder de loep genomen. Er werd heel wat ervaring uitgewisseld, waaruit bleek dat meer efficiëntie en tevredenheid een haalbare kaart zijn.
Meer lezen...

PUBLI-NEWS
Schoonmaak gaat steeds meer voor outsourcing
Schoonmaak is één van de belangrijkste onderdelen van zowel privé als publieke organisaties. Voor het optimaliseren van de kosten en diensten, biedt JETTE CLEAN een flexibele en evolutieve formule die de oplossing die het beste geschikt is voor elke cliënt vindt. Sommige organisaties zijn bang dat ze te maken zullen krijgen met sociale bewegingen als ze kiezen voor outsourcing' aldus Burak Sezer, COO van JETTE CLEAN. Maar JETTE CLEAN kan hen geruststellen: ze voerden diverse werkmodaliteiten in om dit te voorkomen.
De publi-reportage lezen...


 
 


Milaan wordt drie dagen lang het epicentrum van het facility management > 7>9/06
De ‘Europese Facility Management Conference’ strijkt dit jaar van 7 tot 9 juni neer in het zonnige Milaan. EFMC 2016 zal nog meer belang hechten aan een sterke thematische aanpak, vooruitgang, alsook meer interactiviteit. De Milanese sessie zal draaien rond het thema ‘Facility Management - Enhancing people and business’. De organisatoren willen hiermee de nadruk leggen op belangrijke concepten in de toekomst van FM: enerzijds de focus op bedrijfsmodellen, strategieën en specialisaties en anderzijds de aandacht voor de mensen die werken voor en samen met bedrijven in de FM-branche.
Meer lezen...

      AGENDA

Seminariecyclus 'De EPB 2015, anderhalf jaar later' Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
27/05, Brussel, Tour & Taxis

Congres 'Zorginstellingen: 'Future-Proof'?’ Georganiseerd door de VTDV
27/05, Gent, Flanders Expo

Global Fleet Conference 2016 Georganiseerd door GlobalFleet.com, Fleet Europe en AutomotiveFleet
06>08/06, Brussel, The Hotel

Opleiding « Hoe maak je een budget voor onderhoud en de controle van de uitgaven? » Georganiseerd door BEMAS
07/06, Gembloux

EFMC 2016 Georganiseerd door EuroFM, IFMA en IFMA Italia
07>09/06, Milaan (IT), MiCo

31e Facility Night: ‘Facility Management op en in grote (semi-)publieke ruimtes’ Georganiseerd door KI’ communications
08/06, Brussel, Trademart Brussels
www.kicom.be

Internet of Things Convention Europe 08/06, Brussel, Hôtel de la Poste (Tour & Taxis)

Maintenance Manager van het Jaar 2016 Georganiseerd door BEMAS
16/06, Evere

IFMA-Training ‘Meten van schoonmaakkwaliteit’ 22/06, Diegem, Regus


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...
IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE

Productivité : comment les Danois réussissent-ils à éviter les heures supplémentaires ? via @LeVif ...
 
VBO: Groei en jobcreatie in België houden stand via @Knack ...

Frais réels ou forfaitaires: quel est le plus intéressant? #impôts @PwC_Belgium via @lecho ...
 
Taxe kilométrique: rentrées décevantes pour le premier mois de fonctionnement via @redacTendances ...


Microsoft pledges to develop 'greener' data centres #environmentalnews via @fminsideruk ...
Global technology firm MCS to showcase smart building software solutions at EFMC via @MCS_nv ...
Hoe gastvrij zijn ziekenhuizen voor ouderen?: Ziekenhuizen worden steeds groter en complexer door de toenemen via @facilitynieuws ...
Are you holding back innovation in your workplace? Via @workplacetrend ...
Le XXIè siècle sera celui des villes! @CarlosMorenoFr #smartcity #environnement via @HEC_SCI ...
Hoe kan regering instaan voor hernieuwbare energie als ze geen vat heeft op vernieuwing?' via @Knack ...
Werkt Het Nieuwe Werken? Lees het in ons onderzoek onder 70,000+ respondenten #HNW #ABW ...
How to integrate virtual workers into your office culture? #HR #facman via @ issworld ...
Why startups are the key to #smartcities ? via @elitebizmag ...Meer dan helft Belgische bedrijven verliest regelmatig een geschikte kandidaat
Ontevredenheid met de aangeboden verloning, een interessanter tegenaanbod, een functiebeschrijving die niet beantwoordt aan de verwachtingen van de kandidaat… Uit een recent onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs, blijkt dat 51% van hen regelmatig een geschikte kandidaat moet laten gaan tijdens het aanwervingsproces. Bedrijven moeten dus meer inzicht verwerven in de verwachtingen van de meest geschikte kandidaten om meer talent aan te trekken.
Meer lezen...

 
JOBAANBIEDINGEN
 

Facility Manager

Nagelmackers, Brussel
 

Facility Manager Gebouwen

Freestone, Antwerpen
 

Facility Coördinator

Sodexo
 
 

Facility Officer

Loyens & Loeff
 

Regiocoördinator Facility Management

Makro
 
 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs… ...

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Advertising in Profacility][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be