Lire cette newsletter en français

 
Number 80 - Juni 2016
 NEWS

Draaischijf voor hospitality
Het ‘onthaal’ bij een bedrijf is een multifunctioneel gebeuren, een niet te verwaarlozen onderdeel binnen de communicatie van de onderneming en essentieel voor de ‘eerste indruk’, dé unieke kans die nooit meer terug komt. Voor Facilicom Facility Solutions zijn de onthaaldiensten een vanzelfsprekend verlengstuk in het totaalaanbod van facilitaire dienstverlening. Interview met Claudine Decorte, Algemeen Directeur en Claudia Struyf, Operations Manager van Facilicom Facility Solutions.
De reportage lezen...

Een architecturaal en technologisch statement
Barco, een internationaal beursgenoteerd technologiebedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, opende recent zijn unieke alles omvattende campus, met ‘The Circle’ – het nieuwe hoofdkwartier – als blikvanger. Het cirkelvormige en transparante architecturaal meesterwerk staat centraal op de campus en moet de werknemers en bezoekers van Barco met elkaar verbinden.
Meer lezen...

Zorginstellingen, future-proof?
Met maar liefst 900 inschrijvingen bracht deze 27e editie van het jaarlijkse VTDV-congres een bijzonder aantrekkelijk en druk bijgewoond programma evenals een indrukwekkend beursgedeelte. Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank van België, opende als eerste spreker het congres. Hij ziet twee lange termijn trends: de voortdurend versnellende technologische evolutie en de snel toenemende vergrijzing van de bevolking.
Meer lezen...

 
 
Evoluties in de samenleving brengen nieuwe noden voor vastgoed aan de oppervlakte
SPRYG Real Estate Academy organiseerde onlangs de 7e editie van het jaarlijkse seminarie rond vastgoed in de Provincie Antwerpen. Wonen, werken en winkelen zijn de drie hoofdpijlers voor vastgoedontwikkelingen. Ze worden sterk beïnvloed door de mobiliteitsproblematiek, het streven naar duurzaamheid en de demografische evolutie van onze samenleving. Ingrid Ceusters opende het seminarie met een boeiend overzicht van de uitdagingen voor de vastgoedsector, vandaag en morgen.
Meer lezen...

Co-workingplekken bieden een oplossing op lange termijn
Terwijl de co-working trend ooit niet meer was dan een oplossing voor start-ups met een krap budget of eenzame freelancers, blijkt het concept een blijver met meerwaarde te zijn. Uit het meest recente onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele kantoorruimten, uitgevoerd bij zo’n 40.000 bedrijven, blijkt dat co-workingplekken ook een duurzame en langetermijnoplossing zijn die de groei en ontwikkeling van ondernemingen bevorderen.
Meer lezen...

PUBLI-NEWS
Opleidingen om te streven naar steeds meer duurzaamheid
De focus op duurzaam bouwen en renoveren is actueler dan ooit als je weet dat huisvesting voor de stad Brussel de grootste verantwoordelijke is voor de CO2-uitstoot. Met een divers seminarie- en opleidingsprogramma, dat deze herfst weer van start zal gaan, wil Leefmilieu Brussel de professionals van de bouwsector de nodige tools aanreiken voor het toepassen van de beste praktijken inzake bouw en renovatie.
Meer lezen...PUBLI-NEWS
Risico’s voor kantoorhuurders indien ze naar een 'klassieke makelaar' bellen
Tegen het einde van de gangbare periode van 9 jaar is het momentum voor vele huurders aangebroken om hun huurcontract nog eens van onder het stof te halen. Het ‘stay or leave’ vraagstuk gaat hier mee gepaard. De gemiddelde huurder belde in het verleden naar een makelaar die hij meestal van naam kende van de opvallende (reclame)borden die tegen de gevels van eigenaars (!) hangen. Een logische aanpak op het eerste zicht... ware het niet dat dit toch aanzienlijke risico's inhield voor deze huurder. Bovendien is er met Cresa als vastgoedadvieskantoor dat enkel voor huurders werkt een voortreffelijk alternatief. Lees waarom huurders zoals Loyens & Loeff, Terumo BCT, Celgene, Wabco, 3DS en Wilkhahn besloten om het anders te doen, naar Cresa belden en hun huurkost zagen dalen met -25% tot -40%!
Meer lezen...


Houding tegenover hygiëne evolueert met nieuwe werkomgevingen
De afgelopen drie jaar, werden meer dan 60% van de kantoren gerenoveerd of grondig aangepast. Deze nieuwe werkomgevingen beïnvloeden uiteraard onze manier van werken, maar uit recent onderzoek concludeert hygiëne specialist Tork dat het nieuwe werken eveneens een modernisering van het hygiënebeleid noodzakelijk maakt.
Meer lezen...

Papier moet steeds meer plaats maken voor smartphones en tablets
Enorme tijdwinst, verbeterde kwaliteit van de verzamelde gegevens, het uitsluiten van onnodige tussenpersonen... het gebruik van papier op de werkvloer wordt momenteel in snel tempo vervangen door smartphones of tablets. Overtuigd van de voordelen van de digitale revolutie, rustte het bedrijf Ecowater, een grote naam in de sector van waterverzachters, al haar onderhoudstechniekers uit met een tablet. In Z-New Technologies ging Kanaal Z kijken bij het bedrijf wat deze verandering met zich mee brengt.
De video bekijken...

PUBLI-NEWS
Subjectief tekort of objectief overschot aan werkplekken?
Op de wekvloer klinkt vaak de klaagzang dat het aantal werkplekken en/of het aanbod vergaderfaciliteiten niet goed is afgestemd op de behoeften. Maar is die klaagzang terecht? Bijna altijd worden conclusies getrokken op basis van een subjectieve vaststelling. Ann Simons, program manager bij ING Belgium, houdt zich bezig met grote projecten binnen Facility Management en ontving klachten van medewerkers in één van de twee hoofdkantoren van ING in Brussel. Ze deed dan ook beroep op Measuremen voor een objectieve meting van het reële gebruik van de beschikbare voorzieningen.
De publi-reportage lezen... 
 
Summer College 'Inspiring Workspaces' by Spryg
Met de zomermaanden in aantocht worden de agenda’s allicht iets minder druk, het ideale moment om nieuwe inspiratie op te doen tijdens een “summer college”. Het eerste SPRYG Summer College, dat op 5 juli in het mooie Delft zal plaatsvinden, heeft als thema “Inspiring Offices”. In één ochtend zal het event inzicht geven in dé toonaangevende trends in kantoor- en werkomgevingen, en de deelnemers tal van praktijkvoorbeelden van nieuwe kantoorconcepten voorleggen. Maar ook, en misschien vooral: ontwikkelaars, beleggers en kantoorgebruikers laten zien hoe ze hierop moeten inspelen.
Volledig programma en inschrijvingen...

IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE

Onderzoek onder 70K respondenten: Om HNW tot een succes te maken zijn de omgeving èn het gedrag van cruciaal belang via @GideonvdBurg ...
 
Des capteurs pour une ville intelligente via @redacTendances ...

LeasePlan survey: Collaboration is key to tackle mobility challenges via @johanportier ...
 
De Block trekt 3,25 miljoen uit voor proefprojecten met gezondheidsapps via @HealthCareBE ...

Our latest #blog discusses the challenges of implementing #IoT and the benefits & uses of the technology for FMs via @MCS_nv ...
België gaat kritieke infrastructuur beschermen tegen cyberaanvallen via @Knack ...
In the future #outsourcing will be less transactional and more interdependent. Read more #FM via @issworld ...
Vlaanderen start met eigen sociale bescherming @JoVandeurzen via @ZORGMagazine ...
Top tips to keep your HVAC systems running all summer #blog #facman via @Service_Works ...
Ecobuild calls on industry to redefine sustainability #facman via @fminsideruk ...


Motivatiefactoren variëren naar gelang de leeftijd
Welke factoren stimuleren de motivatie van medewerkers? Hoe creëer je een samenhorigheidsgevoel tussen werkers en bedrijf? Het Franse PerformanSe, gespecialiseerd in hulpmiddelen voor de beoordeling en ontwikkeling van professionele vaardigheden, onderzocht deze vragen met een grondig onderzoek over het verband tussen motivatie en leeftijd als resultaat.
Meer lezen...

 
JOBAANBIEDINGEN
 

Facility & Project Coordinator

Deloitte, Diegem
 

Teamcoördinator Facility Services

OZ, Wilrijk
 

Facility Manager

Facilicom
 
 

Junior Facility Site Coördinator

Freestone, Turnhout
 

Facility & Maintenance Support Coordinator

Q8, Antwerpen
 

 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs...

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Advertising in Profacility][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be