Lire cette newsletter en français

 
Number 81 - Augustus 2016
 NEWS

Warmte en gezelligheid brengen
medewerkers bij elkaar

In de ‘Blue Towers’ in Gent, gelegen naast de iconische Ghelamco-arena, heeft Delaware Consulting dit voorjaar een vierde Belgische vestiging geopend. Tot eind mei 2016 tekenden al meer dan 100 mensen een nieuw contract bij Delaware Consulting en deze enorme groei van de organisatie lag mee aan de basis voor de nieuwe thuis naast de hoofdzetel in Kortrijk en kantoren in Antwerpen en Waver. Colliers International werd de space planning, conceptontwikkeling en het design voor de gehuurde twee verdiepingen in de ‘Blue Towers’ toevertrouwd.
De reportage lezen lezen...

Zorgbedrijf Antwerpen bekroond tot ‘Overheidsorganisatie van het Jaar 2016’
Voor het derde jaar op rij ging EY in samenwerking met haar partners De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis op zoek naar overheidsorganisaties die zich weten te onderscheiden op vlak van strategie, klantgerichtheid, effectiviteit, efficiëntie, duurzaamheid, betrouwbaarheid, wendbaarheid, innovatie en partnership. Zorgbedrijf Antwerpen, de grootste speler in de Antwerpse zorgsector die woon- en zorgdiensten aan senioren aanbiedt, is volgens de jury een waar voorbeeld voor alle collega’s en werd dan ook tot overkoepelende winnaar van deze editie uitgeroepen.
Meer lezen...

Rol facility managers bij verduurzaming bebouwde omgeving blijft in de schaduw
Facility Managers zijn heel frequent betrokken bij nieuwbouw en/of verbouwingsprocessen, maken voortdurend keuzes voor wat de technische uitrusting van de gebouwen betreft (HVAC, verlichting) en doen dat met focus op lagere energiekosten en bijgevolg op meer duurzaamheid. Toch blijken deze inspanningen nauwelijks opgemerkt betreurt FMN, de Nederlandse onafhankelijke beroepsvereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in het facilitaire domein.
Meer lezen...

‘Wauw-gevoel’ via ‘service excellence’
Het Bureau voor Normalisatie in België (NBN) publiceerde een norm die beschrijft hoe een organisatie een ‘wauw-gevoel’ bij haar klanten kan creëren via ‘service excellence’, m.a.w. de dagelijkse aandachtspunten voor een persoonlijke en verrassende dienstverlening die tot een uitzonderlijke klantbeleving leiden. Volgens Jean-Pierre Thomassen, lid van de commissie Service Excellence die de norm heeft ontwikkeld, volstaat een tevreden klant niet langer. Bedrijven en organisaties hebben nood aan enthousiaste klanten om het verschil te maken.
Meer lezen...IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE

Partir en vacances avec sa voiture de société: ce
qui est permis et ce qui ne l'est pas via @LeVif ...
 
Architecten zijn doof voor schoonmaak, vindt
Paul Harleman via @ServiceManagemnt ...

This is why #health and wellbeing programs are
critical for your business success via @issworld ...
 
WhatsApp et Skype dans le collimateur de l'UE via @redacTendances ...

Mercedes prépare une marque anti-Tesla via @redacTendances ...
How To Demonstrate Successful Leadership In The Workplace via @forbes ...

 
 


Freestone Lab | Opleidingsagenda najaar
Omdat het essentieel is voor een bedrijf om haar medewerkers scherp en up-to-date te houden, heeft Freestone – onder de noemer ‘Freestone Lab’ – diverse workshops en opleidingen opgestart. Het ‘Lab’ is het opleidingsplatform voor de medewerkers en freelancers van Freestone, maar ook hun klanten hebben er toegang tot opleidingen en bijscholingen op vlak van onroerend goed, het beheer van werkplekken en Facility Management, die op regelmatige basis worden georganiseerd.

Van stand alone software tool tot applicatielandschap
08/09
Nieuwe normen in FM
16/09
Schoonmaak en innovatie
14/10
Elementaire Bouwkunde
10, 17 en 24/11, 01/12
Conditiemeten en meerjarenplanning (NEN2767)
18 en 25/11      AGENDA

GreenExpo
01/09 | Gent, Flanders Expo

IFMA training 'Building Information Modeling'
07/09 | Diegem

Opleiding 'Continu energiebeheer van het gebouw'
Georganiseerd door GreenWal
08>22/09 | Gembloux, Les Isnes

IFMA training 'Master Class Strategic Facility Management'
08/09 | Antwerpen, Antwerp Management School

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
14>16/09 | Antwerpen, Antwerp Expo

Freestone Facility Cycling Tour
15/09 | Waver

IFMA training 'Duurzaam FM'
21/09 | Diegem

Health & Care
28<30/09 | Gent, Flanders Expo
Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...

Advisers & Suppliers news
Duurzaam rijpingsproces bij NNOF & D&C Services
Uit de filosofie dat ‘alle bestaande kantoormeubilair grondstof biedt voor het vervaardigen van nieuwe kantoorinrichting’ ontkiemde NNOF (Nearly New Office Facilities) binnen de familiale PMC Holding. Vandaag is NNOF de verpersoonlijking van wat inmiddels als ‘circulaire economie’ de wereld verovert. 'We zweren meer dan ooit trouw aan onze filosofie dat we bestaande elementen een nieuwe toekomst geven door ze als grondstof te gebruiken. Slechts zo krijgt duurzaamheid echt inhoud”, stelt Kurt Florus, BU Director D&C Services.
Meer lezen...

ISS en IBM vernieuwen het facilitaire beheer met het Internet of Things
Door de samenwerking tussen IBM en ISS zullen de gegevens van miljoenen apparaten en sensoren voor deuren, ramen, stoelen, vergaderzalen, automaten en airconditioningsystemen verzameld en geïntegreerd kunnen worden. Die gegevens worden vervolgens opgeslagen in de cloud van het IBM Watson IoT-platform en nadien geanalyseerd met big data-technologieën. Op basis van de resultaten kan ISS zijn dienstverlening verbeteren maar ook meer inzicht krijgen in de manier waarop mensen de gebouwen gebruiken. En dat zal onvermijdelijk leiden tot nieuwe innovatiemogelijkheden.
Meer lezen...

Renovatie van Brussels Expo door IRIS Building
In 2015 gaf Brussels Expo het startsein voor een grootscheeps project om de infrastructuur van de expositiepaleizen te renoveren. Deze gebouwen in art deco zijn een prachtige erfenis van de Wereldtentoonstellingen die in 1935 en 1958 plaatsvonden in Brussel. Het Belgische bedrijf IRIS Building kreeg de opdracht om dit uitzonderlijke erfgoed te beschermen. Met meer dan 30.000 m² plafonds, 25.000 m² muren en 2.500 m² vloeren die een nieuw likje verf nodig hadden, was deze opdracht een enorme uitdaging.
Meer lezen...

Welzijn op het Werk bij Sedus
Met terechte trots opende Erik De keersmaecker, Country Manager Belgium, nog voor de zomervakantie de 400m² tellende showroom, een inspiratiebron voor zowel Facility Managers als kantoorinrichters en interieurarchitecten. Welzijn op het werk is het thema dat de Duitse kantoormeubelfabrikant Sedus vooropstelt bij de voorstelling van zijn productassortiment en meteen ook de leidraad voor de inrichting van een gloednieuwe showroom in het Clintonpark in Erembodegem.
Meer lezen...
 
JOBAANBIEDINGEN
 

Head, Business Support/Deputy Head IFM

NATO, Brussel
 

Facility Coördinator

Facilicom
 

Facility Coördinator

EY, Diegem
 
 

Diensthoofd gebouwenbeheer

Stad Leuven
 

Catering and Retail Manager

NATO, Brussel
 

 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs...

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Advertising in Profacility][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be