Lire cette newsletter en français

 
Number 83 - October 2016
 
Eindelijk ook doorstart in Brussel
Gedeelde auto’s zijn een concrete en veelbelovende oplossing voor de verkeerschaos die vandaag de meeste grootsteden teistert. ‘Car sharing’ volgens de conventionele formule die veronderstelt dat de gedeelde auto op een vaste locatie wordt opgehaald en teruggebracht is weinig aantrekkelijk. ‘Freefloating Car Sharing’ is dat wel, omdat hier niet langer met een vaste standplaats wordt gewerkt, maar volgens het principe: ‘wanneer je een auto nodig hebt, staat die voor je klaar’. Na vele jaren getouwtrek is nu ook eindelijk Brussel aan de beurt.
Meer lezen...

IoT, een grote sprong voor facility management
MCS organiseerde in samenwerking met ISS, Proximus en IFMA een veelbelovende avond rond ‘smart buildings’, een onderwerp dat niet kon aangekaart worden zonder dat IoT (Internet of Things) ter sprake kwam.De laatste twee jaar investeerde MCS 20% van zijn omzet in IoT en de ontwikkeling van smart buildings technologie. Vandaag liggen 250 scenario’s klaar voor de meest gevarieerde toepassingen. “Het gebruik van een gebouw roept vele vragen op en technologie kan helpen daar een antwoord op te geven” aldus Steven Lambert, COO MCS.
Meer lezen...

Nieuwe ISO-standaard moet FM wereldwijd ondersteunen
“Facility Managers krijgen steeds meer uitdagingen te verwerken en facility management is meer dan ooit interdisciplinair. Het is wereldwijd één van de snelst groeiende professionele en operationele disciplines, die echter een tekort aan kennis en bewustzijn vertoont” stelt ISO (International Organization for Standardization). Als onafhankelijke, niet gouvernementele internationale organisatie die 162 nationale organisaties voor standaardisatie overkoepelt, acht ISO het wenselijk een nieuw ISO management systeem als standaard voor FM in te voeren. Profacility vertelt je er alles over.
Meer lezen...

 
 
Smart facility management is meer dan technologie
Jeff Gravenhorst, CEO ISS World, was één van de meest opgemerkte sprekers tijdens het Health & Care evenement in Flanders Expo, met in de rand een rijkelijk gevuld seminarieprogramma. Hij omschreef de rol van facility management in de ziekenhuiswereld als: ‘levens redden, bijdragen tot het verbeteren van het imago van de zorginstelling, het beantwoorden aan de verwachtingen van alle stakeholders en het beheren van de kosten’, kortom het ondersteunen van de zorgverstrekking die 24/24 moet presteren.
Meer lezen...

“War for talent” wordt alleen maar competitiever
De demografische trends liegen er niet om: talent wordt schaars en zal in de komende jaren alleen maar schaarser worden. Het zal zelfs nog minder beschikbaar worden dan kapitaal. Hoog tijd dus om de huidige manier van leiding geven te veranderen. We leven tegenwoordig in wat men ook wel de “human age” noemt: kennis drijft de economie aan. Een van de belangrijkste werkpunten is dus om het potentieel van mensen zo goed mogelijk te laten ontplooien. HR-experte Sandra Vandorpe praat hierover met Kathleen Bosman van Training and Coaching Square op Kanaal Z.
De video bekijken...

'Office on wheels' : Reistijd wordt werktijd
Het dagelijkse fileleed leidt niet alleen tot stress voor vele werknemers, het is ook puur tijdverlies. Colruyt biedt zijn werknemers die dagelijks uit het Gentse komen een kantoorbus aan, een autocar ingericht om kantoorwerk te kunnen verrichten, waardoor ze meteen na het opstappen aan de slag kunnen gaan en oponthoud door files niet langer hun werkdag beïnvloedt. De kantoorbus is deel van een testproject, gesteund door de Vlaamse Overheid, die er 330.000 euro voor over had.
Meer lezen...IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE

Every company is becoming a #tech company. Interesting read published by @wef in collaboration with @sap @ sraina03 via @MCS_nv...
 
#Rijkskantoor De Knoop als voorbeeld van circulair bouwen #pps #dbfmo #cu2030 via @FacilicomFS ...

The future of facility management lies in creating worldclass workplace experiences: the latest @issworld White Book via @MBrabin_ISS ...
 
Workplace By Facebook Makes Fax Machines Obsolete, Something Something Productivity via @forbes ...

IoT en Facility Management: kansen, uitdagingen... en de mens? Via @mvovl ...
#workplace is changing - see what @JLLUK predicts for the next 5-15 years #ridethewave via @thempd ...


 
 


Technologie & Innovatie : Opportuniteit of bedreiging voor de Facility Manager?
Technologie en innovatie hebben een snelgroeiende impact op het werkingsdomein van de Facility Manager en worden steeds meer bepalend voor het succes van zijn of haar acties. In welke mate is de Facility Manager in de mogelijkheid om deze snelle technologische evoluties bij te blijven, of is outsourcing de enige optie voor een geslaagde implementatie ervan? De technische evolutie stelt de sector voor nieuwe uitdagingen, maar reikt tevens nieuwe tools aan om de discipline verder te professionaliseren, om beter gefundeerd strategische beslissingen te nemen en beleidslijnen uit te zetten. De vraag is echter: hoe pakken we dat aan? Het FM Congres van Ki'Communications zal donderdag trachten om hier een antwoord op te brengen.
Volledig programma en inschrijvingen...

      AGENDA

FM Congres « Technologie & Innovatie Opportuniteit of bedreiging voor de Facility Manager? »
Georganiseerd door Ki'Communications
20/10 | Zottegem, Kasteel van Leeuwergem

ORGATEC
25>29/10 | Keulen, Koelnmesse (D)

Logistiek Vastgoed België 2016
Georganiseerd door SPRYG Real Estate Academy
25/10 | Antwerpen, Crowne Plaza

VastgoedEvent Gent
08/11, Gent

Thematische dag 'Sensoren voor het toezicht op de kwaliteit van de lucht: waar staan we?'
Georganiseerd door Fimea en Mines Douai
08/11 | Parijs, TIMHOTEL

IFMA Training « FM norm 'EN15221' »
Georganiseerd door IFMA
09/11 | Diegem

Hospitality Event
Georganiseerd door IFMA
22/11 | Brussel, PWC


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...

ADVISERS & SUPPLIERS | MARKET NEWS


BIM voluit voor KUL Campus Brugge met INGENIUM

De universiteitscampus. KUL Campus Brugge, die stilaan zijn voltooiing nadert, is het eerste project in België waarbij architecten, stabiliteitsingenieurs en studiebureau technieken allen in real time met Autodesk Revit werken en zo de mogelijkheden van BIM (Building Information Model) voluit benutten. Het Vlaamse ingenieursbureau Ingenium, dat al lang vertrouwd is met het 3D-uittekenen van projecten, zet nu volop in op BIM en kan al een rijke ervaring voorleggen, met toonaangevende projecten in de zorgsector als AZ Sint-Maarten in Mechelen en de Dienst Nucleaire Geneeskunde UZ Leuven.
Meer lezen...Verdubbeling van het Belgische REGUS-netwerk

Sinds een aantal jaren kent coworking een mooi succes. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze creatieve, inspirerende professionele werkplekken die niet alleen meer flexibiliteit toelaten maar ook de sociale omgeving bieden die mensen nodig hebben. De cijfers bevestigen dit alleen maar: het aantal locaties is sinds 2006 bijna elk jaar verdubbeld en naar verwachting zullen er in 2018 wereldwijd meer dan 37.000 zijn. België blijft niet achter: zo zag Regus, de grootste flexplekaanbieder, zijn Belgische netwerk sinds eind 2014 meer dan verdubbelen naar 27 business centers.
Meer lezen...TOMTOM TELEMATICS meest toonaangevende leverancier van fleet managementoplossingen

De Europese fleet managementmarkt bleef in 2016 snel groeien, gedreven door toenemend bewustzijn in de zakelijke voordelen die connected voertuigen organisaties kunnen opleveren. Voor het tweede jaar op rij is TomTom Telematics, een businessunit van TomTom die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten, erkend als grootste en meest innovatieve leverancier van fleet managementoplossingen in Europa. Dat staat te lezen in de het laatste rapport van Berg Insight, de vooraanstaande M2M/IoT-marktanalistenbedrijven. Een bewijs dat de Nederlandse firma het goed doet.
Meer lezen...BOMA maakt kans op titel “Onderneming van het Jaar” 2016

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar’, een unieke bekroning die al even unieke bedrijven in de spotlight zet. Innovatief ondernemerschap, een gezonde financiële positie en de durf en het doorzettingsvermogen om verder te groeien, dat zijn de kenmerken van deze bedrijven. Zij zijn het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert. Dit jaar hoort ook een facilities bedrijf tot finalisten: Boma International NV.
Meer lezen...


 
 
JOBAANBIEDINGEN
 

Maintenance & facility coördinator

ISS
 

Facility Coördinator

Brussel, Mensura
 

Team Leader DRP & IT-Facility

Delhaize
 
 

Technical Building & Facility Manager

Bruxelles, Axa
 

Facility Manager

Wevelgem, Lidl
 
 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs… ...

 
 
 
 
   
 
[Advertising in Profacility][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be