Lire cette newsletter en français

 
Number 84 - November 2016
 NEWS

De groeiende rol van technologie en innovatie in de facilitaire praktijk
Het weinig bekende, maar daarom niet minder idyllische ‘Kasteel van Leeuwergem’ in Zottegem vormde met zijn aloude charme en elegantie het haast contradictorische decor voor het 9e FM Congres, georganiseerd door Ki’Communictaions, dat focuste op toekomstgerichte technologie in dienst van het facility management. Chris Claessens, FM-pionier in België, gaf de aftrap voor het congres met een analytische kijk op technologie en in het bijzonder de gerichte toepassing ervan.
Meer lezen...

Een subtiele band bij Continental
Bandenpremiummerk Continental verhuisde onlangs van het bestaande kantoor in Zaventem naar een nieuw pand in Diegem, waar een 1.600m² leegstaande vloer de nieuwe Benelux-thuis voor het bedrijf zou worden. Het nieuwe kantoor moest uiteraard visueel ‘een band’ tonen met de corebusiness van het bedrijf, maar het was niet de bedoeling om de werkomgeving onder te dompelen in ‘zwart en de geur van rubber’. Colliers International verzekerde een totale projectbegeleiding en zorgde ervoor dat het ‘op wieltjes’ liep.
De reportage lezen...

Risicobeheer door de technische diensten in een universitair ziekenhuis
Als onderdeel van het congresprogramma in het kader van Health & Care 2016, belichtte ir. Eddy De Coster, diensthoofd technische dienst UZ Leuven en voorzitter VTDV (Vereniging voor Technische Diensthoofden van Verzorgingsinstellingen), een aantal aspecten van het risicobeheer door de technische diensten van ziekenhuizen.
Meer lezen...

 
 
IT-veiligheid: wat te verwachten in 2017?
Van mobiele toestellen tot de opmars van het Internet of Things (IoT), de tech sector blijft razendsnel evolueren. Nu 2016 op zijn einde loopt, is het nuttig om vooruit te kijken en om de cybersecurity trends die op ons afkomen proberen te voorspellen. Xavier Duyck, country manager Check Point Belux, deelt zijn vijf voorspellingen op het vlak van veiligheid voor het komende jaar.
Meer lezen...

Vitaliteitsbeleid geen hype maar noodzaak
Creativiteit en productiviteit worden vaak ondermijnd door de onzekerheid en stress die de professionele wereld met zich meebrengt, wat kan leiden tot een burn-out. Het introduceren van een vitaliteitscultuur kan hierbij helpen. Het creëren van een werkplaats die welzijn stimuleert, gaat echter veel verder dan het aanbieden van sportactiviteiten of gezonde voeding in het bedrijfsrestaurant. Kathleen Bosman van Training & Coaching Square brengt toelichtingen op Kanaal Z.
Meer lezen...

De keizerlijke route naar SWOW
Onlangs werden zes verdiepingen in het hoofdkantoor van Elia aan de Keizerslaan 20 grondig gerenoveerd. De 360 medewerkers die er werken, zullen er zich professioneel verder kunnen ontplooien volgens de regels van de ‘Smart Way Of Working’, dat voortaan in het DNA van Elia verankerd zit. Het bedrijf GLOBAL, interieurarchitectenbureau en tevens consultant bij de reorganisatie en herinrichting van werkplekken, werd ingeschakeld om de renovatie tot een goed einde te brengen.
De reportage lezen...Laat uw huurcontract analyseren en krijg een BONGO bon “Ontbijt met bubbels” (2 pers.)
Enerzijds zijn huurkosten vaak een serieuze hap uit het budget van een bedrijf. Anderzijds beschouwt men diezelfde huurkost als een 'noodzakelijk kwaad' waar weinig aan te doen valt. Het tegendeel is echter waar ! Volgende 4 redenen geven aan waarom u momenteel 20% tot 40% té veel huur betaalt: jaarlijkse indexaties, stijging van de leegstand, stabiele en zelfs dalende marktprijzen én tot slot eigenaars die bereid zijn tot inspanningen. Neem vandaag nog contact met CRESA voor een vrijblijvende doorlichting van uw huurcontract(en) en verkrijg een SWOT analyse van uw situatie en een concreet becijferd besparingspotentieel. Daarbovenop krijgt u zonder verdere verplichting van ons een BONGO bon ‘Ontbijt met bubbels’ voor 2 personen. Oh ja, wij werken enkel voor huurders dus uw informatie is veilig in onze handen.

Neem contact: ahuygen@cresa.com
T: 02 453 95 50 - M: 0478 59 00 39
ADVERTORIAL NEWS


IN DE ACTUALITEIT   @ProfacilityBE

Hot topic | Why #firesafety guidance must be changed #RICSJournals via @RICSnews ...
 
#ZNA herschikt zorgaanbod in het kader van
nieuwe site #CADIX via @ZORGMagazine ...

The 8 pitfalls you must avoid when working change management #facman #outsourcing ...
 
Loonsverhoging weegt niet op tegen
bedrijfswagen via @Knack ...

Tout est prêt pour lancer Zen Car à Liège' via @lecho ...
Jan Denecker (UPS): How to do more with less in healthcare. #logistics #supplychain via @TEDTalks ...


 
 


32e Facility Night:
“Facility management doorheen de supply chain”


Drie prestigieuze bedrijven – Havenbedrijf Antwerpen, Nike en IKEA – zullen tijdens deze 32e Facility Night van Ki'Communications aan bod komen. Als internationaal gevestigde waarde, wil de Zweedse meubelgigant de aanpak en de inhoud van FM Management gelijk stemmen over de diverse IKEA – landen heen. Hiervoor ontwikkelde IKEA Global FM het FMSP-project (Facility Management Service Provider). IKEA België zit vandaag in de transitie- fase om te evolueren van, single service (hard maintenance) tot een volwaardige service provider. De rol van Facility Manager werd geherdefinieerd, de verantwoordelijkheden uitgebreid tot een scope van 10 service areas. An Rombaut, Country Facility & Energy Manager bij IKEA zal u alles vertellen over de FM aanpak van de zweedse meubelgigant.

Volledig programma en inschrijvingen...

      AGENDA

Hospitality event
Georganiseerd door IFMA
22/11 | Brussel, PWC

32ste Facility Night: ‘Facility management doorheen de supply chain’
Georganiseerd door Ki’Communications
29/11 | Brussel

Smart Real Estate België 2016
Georganiseerd door SPRYG Real Estate Academy
01/12 | Brussel, Holiday Inn

EFMC : FM op luchthavens
Georganiseerd door Euroforum
07/12 | Düsseldorf, Van Der Valk Hotel

IFMA Training « Risk Management: continuity & contingency management »
07/12 | Diegem - Regus

Social Workplace Conference
14/12 | Brussel

Seminarie “Duurzaam én binnen budget”
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
16/12, Brussel

'Facility for the Future'
Georganiseerd door FMN en 2XPO
18<20/01 | 's-Hertogenbosch (NL), 1931 Congrescentrum

Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...

ADVISERS & SUPPLIERS MARKET NEWS
ADVERTORIAL NEWS


Akoestiek verbeteren in zorgcentra met DOX 
Goede akoestiek is een belangrijke pijler voor een gezond binnenklimaat en beïnvloedt niet enkel het welzijn, maar ook de prestaties van iedereen in de ruimte. Reden te meer om stil te staan bij de akoestiek in ziekenhuizen: het heeft namelijk niet alleen invloed op het herstel van de patiënten, maar ook op het welzijn van de medewerkers. Daar een zorgomgeving zoals een ziekenhuis gericht is op genezing is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat het akoestisch comfort optimaal is. En dit vergt een professionele aanpak. DOX weet raad!  Meer lezen ...ADVERTORIAL NEWS


Het welzijn op het werk vergroten
met Little Van Gogh
Sinds 1996 fleurt Little Van Gogh werkomgevingen op voor de medewerkers terwijl tegelijk de zichtbaarheid van de kunstenaars vergroot wordt. Door regelmatig van kunstwerken te wisselen, geven wij uw onderneming een extra cachet en ontstaat er een dynamische sfeer in uw bedrijf. Door kunstwerken tentoon te stellen, maakt u uw bedrijfsruimten niet alleen mooier maar biedt u uw medewerkers ook nieuwe ervaringen en vergroot u hun welzijn op het werk.  De video bikijken ...
NEWS


VINCI haalt eerste contract met de Mestdagh groep binnen
INGENIUM treedt toe tot het
Europese ‘First Q network'
ARCHIBUS in de zorgsector 
 
JOBAANBIEDINGEN
 

Projectleider Facility Management Information System

Selor
 

Regional Facilities Manager

Medpace
 

Facility & Process Engineer

Vandersanden Group
 
 

Facility Manager

Quares
 

Facility Coordinator

Facilicom
 

 

Zie voor meer RE en FM-vacatures Profacility.be/jobs… ...

 
 
 
 
   
 
[Advertising in Profacility][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be