Lire la newsletter en français - Gestion des risques, PPP, tendances et projets de rénovation: cap sur l'avenir du secteur des soins
Word ophaalpunt voor lampen: makkelijk, gratis en goed voor het milieu

Efficiënt? Check! Makkelijk? Check! Gratis? Check! Goed voor het milieu? Check! Is er eigenlijk één reden waarom u geen ophaalpunt van lampen zou worden? Nee dus. Lampen recycleren met Recupel biedt alleen maar voordelen.

Ontdek ze hier...Ambitieus renovatieproject voor universitair ziekenhuis Saint Luc

De Brusselse Bouwmeester heeft een nieuwe oproep voor offertes gedaan in het kader van de reorganisatie van de gebouwen van het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het project staat bekend als 'Hôpital 2025'.

De beheerders willen de faciliteiten vernieuwen zodat ze ingaan op de ruimtelijke en functionele eisen van een modern ziekenhuis. Er wordt dus gezocht naar een dienstverlener die het hoofdgebouw van het ziekenhuis zowel kan renoveren als herbouwen.

Meer lezen op www.pro-realestate.be...
Risicobeheersing voor Facilitaire Managers in de zorgsector

Risicobeheer in de ziekenhuiswereld kent vele aspecten, al is het maar omwille van de 24/24 en 7/7 inzetbaarheid van de volledige organisatie. 22 Maart 2016 zal voor altijd als een diepzwarte bladzijde in de Belgische geschiedenisboeken bewaard blijven. Na de terroristische aanslagen op onze nationale luchthaven en in een Brussels metrostation volgde nog veel meer dan emotionele betrokkenheid.

Ze confronteerden een aantal in de nabijheid gelegen ziekenhuizen met nooit eerder ervaren situaties die duidelijk maakten dat risico’s overal schuil gaan en risicobeheersing een niet te onderschatten aandachtspunt is voor de totaliteit van de zorginstelling.

De reportage lezen...


De vakbeurs SOINS & SANTÉ verankert de sector in de toekomst

Meer dan 4.000 professionals uit de medische en paramedische sector tekenden present voor editie 2016, toen liefst 180 leveranciers er op 10.000 m² hun diensten kwamen voorstellen. Momenteel is Soins & Santé in volle voorbereiding om zijn deuren voor de derde keer te openen op 9 en 10 maart in Namur Expo. Deze vakbeurs, de enige in zijn soort in Wallonië, laat zijn bezoekers uitrustingen, oplossingen en nieuwigheden in de sector van de gezondheidszorg en de hulp aan personen ontdekken. Een heel interessant en gevarieerd seminarieprogramma, waarvan de meeste recht geven op een opleidingsattest, werd bovendien speciaal samengesteld.

Meer lezen...


Karolinska University Hospital, ‘s Werelds grootste PPS-project in de ziekenhuissector

‘New Karolinska Solna’ (NKS) is de projectnaam voor het nieuwbouw ‘state-of-the-art’ ziekenhuis dat dichtbij het ‘Karolinska University Hospital’ in Solna (Zweden) ligt en in november 2016 in gebruik werd genomen. Na de volledige voltooiing in 2018 zal het 630 kamers tellen en liefst 330.000m² totaliseren. Het is ’s werelds grootste PPS-project voor wat ziekenhuizen betreft en is opgezet volgens de DBFMO-formule.

De reportage lezen...
 
Advertenties in Profacility-media      |       Deze newsletter niet meer ontvangen      |       Contact