Lire cette newsletter en français - Bevindingen van het 'Zorgvastgoed congres' | Facilities & real estate management business cases: CHU van Luik, Brussels Health Campus, AZ Alma | Controversiële leegstand bij assistentiewoningen |

Woonzorgcentra voor senioren moeten zich heruitvinden

Tijdens 'Zorgvastgoed België' dat onlangs in Antwerpen werd gehouden door SPRYG, opende Dirk Dewolf, administrateur-generaal bij het Agentschap Zorg & Gezondheid, met een blik op de vergrijzingsgolf in België. Vandaag is 20% van de bevolking ouder dan 65 jaar. In 2030 zal dat al 1 op 4 zijn. Een WZC is voor vele senioren vandaag slechts een optie na hun 80e verjaardag. De exploitatie van woonzorgcentra moet zich volgens Dewolf dan ook aanpassen aan de nieuwe generaties die er de volgende jaren hun intrek zullen nemen.
 
Lees Meer


AZ Alma: een resoluut modern ziekenhuis

Bij het project van het gloednieuwe ziekenhuis AZ Alma in Eeklo ging alles over zorgverstrekking, duurzaamheid, efficiëntie, functionaliteit, bouwtechnieken, uitstraling evenals projectmanagement. Binnen het concept zijn niet alleen alle afdelingen optimaal ingepland binnen het geheel, maar werden ook alle afdelingen op zich geëvalueerd met het oog op een optimale indeling en ruimtegebruik.

 
De reportage lezen


Controversiële leegstand bij assistentiewoningen

‘De uitdaging van de vergrijzing’ klinkt alsmaar luider. Klassieke woningmodellen hebben hun tijd gehad, volgens Dirk De Baets, managing director Triamant. De huidige senioren willen gewoon anders leven. Tijdens het congres ‘Inspiring and Creative Management in the health care Real Estate Market’ werd verrassend verwezen naar de grote leegstand bij projecten voor assistentiewoningen die als privéinvestering zijn opgezet terwijl er een tekort aan geschikt vastgoed is.
 
Lees Meer
 

Innoverende 'Energy Smart Grid' bij het Brussels Health Campus

Elektrische energie is vandaag onmisbaar voor elke organisatie, ongeacht de activiteitensector. Onder alle omstandigheden maximaal continuïteit verzekeren is één van de vele uitdagingen voor facility management. Voor sommige sectoren zoals de zorgsector betekent ‘continuïteit’ dat er geen seconde mag verloren gaan, dat er naadloos moet worden overgeschakeld naar een eigen ‘on site’-energievoorziening. Bij het energiebeleidsplan van het UZ Brussel was de uitdaging om zo ver mogelijk in de toekomst te projecteren. En out of the box denken was daarvoor net niet goed genoeg, aldus Sven Hebbelick, Technisch Directeur UZ Brussel.
 
De reportage lezen
 
 

Externe centralisatie: het logistieke credo van het CHU van Luik

Het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) van Luik zorgde onlangs voor een grote primeur in Wallonië door al zijn ondersteunende diensten te centraliseren op een externe locatie. Deze grootscheepse logistieke onderneming omvatte een fiscaal aspect, dat tevens een precedent schiep en dat anderen wel eens op ideeën zou kunnen brengen ... Interview met Jean Codognotto, directeur van de afdeling Logistiek
 
De reportage lezen
 

in samenwerking en met de steum van :

 
 

De Profacility-media zijn publicaties van :


BUSINESS INTERACTIVE MEDIA sprl
Louizalaan, 523 - 1050 Brussel
TEL. +32 (0)2 669 77 65
info@bimedia.be

Links :


Download de app voor iPhone, iPad, ...
Adverteren in de media Profacility
Neem contact met ons op
Unsubscribe

Volg ons op :