Profacility Newsletter N° 98 - Oktober 2018 - Lire cette newsletter en français
 
De beleving van de werkruimte meten

De nieuwe inrichting en uitrusting van werkruimtes volgens de principes van New Ways of Working gaan gepaard met grote investeringen. Er wordt natuurlijk wel een ROI (return on investment) berekend op financieel vlak, maar wat is de ROI op het vlak van productiviteit en welzijn van de medewerkers? Kunnen zij in deze ruimten efficiënt werken? Kunnen zij samenwerken in het kader van groepsprojecten? Kunnen zij kwaliteitsvol, gemakkelijk en in een aangename sfeer een hapje eten? De antwoorden op deze vragen zijn stuk voor stuk subjectief van aard en hangen af van de verwachtingen en gevoeligheid van elke medewerker. Toch bestaan er tools om deze andere ROI te meten.

 
Lees de reportage
 
ISO 41001: FM-normen bepalen voor betere prestaties
Voor de zomer kondigde de Internationale Organisatie voor Standaardisatie de voltooiing aan van de norm ISO 41001, die de normen en procedures voor facility management vastlegt. Deze norm is niet technisch van aard maar richt zich op de professionalisering van het managementsysteem.
 
Lees meer
 
 
Zeg maar dag tegen je auto
Nu het bedrijfswagenbeleid volop aan het veranderen is, met een gemengd ‘mobiliteitsbudget’ in plaats van een ‘bedrijfswagenbudget’ en de goedkeuring van de ‘cash for car’-wet half mei, is het absoluut het overwegen waard om af te zien van een eigen wagen of bedrijfswagen en deelauto’s te gaan gebruiken!
 
Lees meer
 
In de actualiteit via @ProfacilityBE
Als de baas ook levenscoach wordt @destandaard ...
 
Gedaan met parkeerboetes dankzij Belgische app @tijd ...
 
Elk politiecommissariaat krijgt veiligheidssas aan onthaal @destandaard ...
SLIMME & DUURZAME WORKPLACE
Half september heeft de Vlaamse Overheid na twee jaar renoveren het Hendrik Consciencegebouw officieel geopend. Door de toepassing van het principe van de gedeelde kantoorruimtes werden voor de 1.635 ambtenaren maar 1.300 werkplekken voorzien, ofwel een ratio van 80%. Bij deze prachtige renovatie werd ook gefocust op de duurzaamheid van de inrichting. De toekenning van het milieucertificaat ‘BREEAM-Excellent’ bewijst dat deze doelstelling gehaald is.
 
Lees de reportage
 
AGENDA
ORGATEC is dé internationale ontmoetingsplaats voor professionals die betrokken zijn bij de inrichting en organisatie van werkplekken. Om de twee jaar trekt de beurs meer dan 56.000 bezoekers. Dat de helft afkomstig is van andere landen dan Duitsland bewijst de internationale aantrekkingskracht van ORGATEC. Met ongeveer 700 exposanten zijn de grote fabrikanten en importeurs van uitrustingen voor werk-, vergader- en onthaalruimtes er prima vertegenwoordigd. Het programma van de conferenties tijdens de beurs staat dit jaar in het teken van de bijdrage van het ontwerp van werkruimtes aan de versterking van de bedrijfscultuur, de samenwerking en de co-existentie van meerdere generaties van werknemers.
 
Programma en inschrijvingen
 
ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
CO.STATION opent in Antwerpen zijn 4e coworkingcentrum
Eind september opende ‘The Beacon’ officieel de deuren in de hippe Antwerpse wijk Het Eilandje. De stad Antwerpen wil er een echt ecosysteem voor digitale innovatie van maken. The Beacon brengt zowel kleine als grote bedrijven samen maar ook onderzoekers van de nabijgelegen Universiteit Antwerpen. Naast grote technologiebedrijven hebben ook een aantal startups en scale-ups hun intrek genomen in het gebouw. Deze installeerden zich in het coworkingcentrum met gedeelde kantoren en faciliteiten. Al sinds de opzet van het project ‘The Beacon’ wilden de initiatiefnemers er een ‘StartupVillage’ onderbrengen. CO.STATION neemt het beheer van dit StartupVillage en het coworkingcentrum op zich.
 
Lees meer
 
Smart Way of Working volgens PROCOS GROUP
 
Inventarisaties door Freestone nemen hoge vlucht
 
TRANSMOOVE, verhuizer en logistiek expert in één
 
JOBS


Manager Of Expertise Facility Management
BPOST


Facility Operator
SODEXO


Buyer Facility Management
LIDL

De Profacility-media zijn publicaties van :


BUSINESS INTERACTIVE MEDIA sprl
Louizalaan, 523 - 1050 Brussel
TEL. +32 (0)2 669 77 65
info@bimedia.be

Links :


Download de app voor iPhone, iPad, ...
Adverteren in de media Profacility
Neem contact met ons op
Unsubscribe

Volg ons op :