Profacility Newsletter N° 99 - November 2018 - Lire cette newsletter en français
 
Duurzaamheid troef voor het nieuwe Europese hoofdkantoor van Bloomberg

In het nieuwe hoofdkantoor van 100.000 m² in hartje Londen werken 4.000 medewerkers van Bloomberg. We twijfelen er niet aan dat dit gebouw zal uitgroeien tot een echte Europese referentie op het vlak van duurzaam en intelligent bouwen. En die uitspraak doen we niet zomaar, want het gebouw behaalde de ongeziene score van 98,5% op zijn milieucertificaat BREEAM Outstanding. Een aantal avant-gardistische technologieën werden er voor het eerst toegepast, zoals het metalen plafond dat verlichting, verkoeling en akoestiek integreert, maar ook het systeem van bronzen platen op de façade van het gebouw die voor natuurlijke ventilatie zorgen. Ook de binneninrichting van het gebouw is vernieuwend. Een drievoudige sierlijke trap loopt spiraalsgewijs door de zes verdiepingen en vormt het kloppend hart van de collaboratieve werkruimten.

 
Bekijk de videoreportage
 
Een op de drie Vlaamse ziekenhuizen staat in het rood
Vlaanderen telt 51 algemene ziekenhuizen, van het ASZ in Aalst tot het ZOL in Limburg. De meeste kenden in 2017 een bijzonder moeilijk jaar waarbij vooral de winstgevendheid onder druk stond. Dat blijkt uit de doorlichting die De Tijd voor de zesde keer maakt.
 
Zie de doorlichting
 
 
Gas als oplossing voor het elektriciteitstekort?
In het kader van de geplande kernuitstap voor België zou de bouw van nieuwe elektriciteitscentrales op gas kunnen helpen om de elektriciteit te produceren die de bedrijven en industrieën nodig hebben. Anderzijds wordt momenteel volop onderzoek verricht naar de productie van hernieuwbaar gas: biogas.
 
Bekijk de videoreportage
 
In de actualiteit via @ProfacilityBE
Antwerpen is een van de meest vervuilde regio’s van Europa @De Standaard ...
 
Schoon maakt (g)een verschil @Facto ...
 
Europese privacywet (GDPR) blijft lastig voor kmo's @Trends ...
MOBILITY MANAGEMENT BEST PRACTICES
Frédéric Pairoux, mobility manager en milieuconsulent van de RTBF, werd verkozen tot ‘Fleet owner of the year 2018’. Hoe kan je de mobiliteit van 1000 medewerkers in het algemeen veranderen én een perfecte integratie vormen met het Mediapark dat in 2020 op de Reyerssite in Brussel opduikt? Door heel pragmatisch te zijn, goed te luisteren en te innoveren. De omvang van het huidige wagenpark is volgens Frédéric Pairoux eerder bescheiden. Toch 230 voertuigen. Voor dit wagenpark worden elektrische auto’s en CNG-wagens overwogen. Daarnaast worden oplossingen ter vervanging van de individuele wagen bestudeerd, zoals de fiets, maar ook een meer geavanceerd systeem zoals een app om deelauto’s te beheren en te reserveren.
 
Lees het interview
 
AGENDA
Het ombouwen van voormalige industrieterreinen en historische sites wordt het hoofdthema van de lezingen tijdens de 36e Facility Night. Ook al blijft de bestaande infrastructuur of locatie volledig of gedeeltelijk behouden, toch kan een architecturaal ontwerp iets nieuws neerzetten. Dat is het geval bij de drie sites die op 27 november aan het publiek worden voorgesteld: Kanal in het centrum van Brussel (voormalige ‘Citroën-garage’), Gastronomia o in Seraing en de artisanale lingeriefabriek Van de Velde. Deze verbouwingen en renovaties gingen gepaard met heel wat uitdagingen, vooral voor de facility managers.
 
Programma en inschrijvingen
 
ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
Profacility & FM Magazine gaan samen
FCO Media, uitgever van FM Magazine, het vakblad voor 'Facility Management', heeft de Profacility-media overgenomen. Door deze media samen te brengen onder eenzelfde communicatieplatform worden op deze niche-uitgeversmarkt belangrijke synergieën ontwikkeld. FM Magazine, wordt vier keer per jaar uitgegeven in samenwerking met IFMA en is een informatiebron bij uitstek voor de sector. www.profacility.be, met de bijhorende sociale netwerken, werpt elke dag een blik op de laatste nieuws op het vlak van facility, building, workplace en mobility management. Samen met de Profacility speciale thematische edities, zal dit nieuwe en geconsolideerde communicatieplatform ongetwijfeld nog sterker bijdragen aan de verdere professionalisering van het beroep van Facility Manager.
 
Lees meer
 
ESSENT test de markt van de elektrische mobiliteit uit
 
LAVAZZA versterkt haar positie op de markt van de Office Coffee Service
 
FACILICOM zet stappen naar een ecologisch CNG-wagenpark
 
JOBS


Zorg Leuven
STRATEGISCH AANKOPER A1a-A3a 


IKEA
Site Facility Manager


ISS
Facility Site Manager

De Profacility-media zijn publicaties van :


FCO Media NV
Boulevard des Canadiens, 118
B-7711 Dottignies
Tel. +32 (0)56 77 13 10
profacility@fcomedia.be

Links :


Adverteren in de media Profacility
Neem contact met ons op
Unsubscribe

Volg ons op :