Profacility Newsletter N° 100 - December 2018 - Lire cette newsletter en français
 
De snelle groei van coworking verstoort de vastgoedmarkt

Sinds een jaar schieten de coworkingcentra als paddenstoelen uit de grond, vooral in Brussel maar ook in Antwerpen. De markt groeit zelfs zo snel dat de take-up van coworking spaces het afgelopen jaar goed was voor meer dan 50.000 m², ofwel 20% van de take-up van de kantorenmarkt. Deze sterke opkomst is geen tijdelijke tendens: de vastgoedwereld evolueert van eigendom naar gebruik van gedeelde kantoren en facilities. Vele bedrijven investeren volop in deze markt, niet alleen internationale spelers zoals Regus, Spaces, WeWork, Welkin & Meraki en Tribes maar ook nationale spelers als Silversquare met Befimmo en Fosbury & Sons.

 
Lees de reportage
 
De elektrische wagen hier en nu
Benoît Michel, auteur van het boek ‘Electric car here and now’, deinst er niet voor terug om zijn enthousiasme voor de autonome wagen en de opkomst van mobility as a service te uiten. Volgens hem is de impact van de onbekende economische modellen die momenteel tot stand komen, nog groter dan wat het internet heeft teweeggebracht.
 
Lees meer
 
 
Op zoek naar een beter evenwicht tussen werk en privé
De Europese Unie bereidt momenteel een nieuwe richtlijn betreffende het evenwicht tussen werk en privéleven voor. In België leiden de KUL en The WorkLife HUB een studie om meer inzicht te krijgen in de uitdagingen en in de ambitie van Belgische werkgevers om maatregelen voor een beter evenwicht tussen werk en privé voor te stellen.
 
Lees meer
 
ADVERTORIAL
Naast de luchthaven van Zaventem blinkt het nieuwe hoofdkantoor van KPMG. Het zogenaamde PassPort-gebouw biedt veel natuurlijk licht en reflecterende materialen, een atrium met binnengroen en een BREEAM Excellent-certificering. Ingrid Sitters, Facilities Director bij KPMG België, vertelt: “We wilden een huiselijk-zakelijke sfeer creëren met duurzame materialen.” Op de vierde verdieping, die als ontmoetingsplek voor de klanten en partners van KPMG dienstdoet, was een eyecatcher vereist. Het resultaat is een onverwachte maar intrigerende mix & match van tapijttegels die allemaal CO2-neutraal zijn gemaakt dankzij het CO2RE-initiatief van modulyss.
 
Lees de reportage
 


In de actualiteit via @ProfacilityBE
Befimmo springt op coworking-markt met overname Silversquare over @Kanaal Z ...
 
Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banen @Trends ...
 
Bedrijven springen massaal op de leasefiets @De Tijd ...
AGENDA
Met zijn 13.000 professionele bezoekers en 350 exposanten is deze vakbeurs ongetwijfeld een van de belangrijkste Europese ontmoetingsplaatsen voor facility managers, leveranciers en dienstverleners. Voor deze 21e editie gaat organisator HoLaPress Communicatie de ondertitels van de vakbeurs Facilitair benadrukken. In de kennisoverdracht zal op woensdag (Zorg), donderdag (Onderwijs) en vrijdag (Overheid) een apart programma voor de doelgroepen bezoekers worden ingericht. In totaal zijn er 120 lezingen gepland. De sprekers zijn uitgekozen op basis van een methodologie, die is opgesteld in samenwerking met de universiteit van Leuven.
 
Programma en voorregistratie
 

ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
Gault & Millau huldigt opmerkelijke grootkeukens
De bekende restaurantgids Gault & Millau zet de best practices van grootkeukens in bedrijven en andere instellingen in de schijnwerpers. Eind november werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een avondfeest. Zowel organisaties die zelf catering verzorgen als dienstverleners die welbekend zijn bij facility managers vielen in de prijzen.

De goede praktijken en partnerschappen van Sodexo, ISS en Compass Group werden in de kijker geplaatst, waarbij prijzen uitgedeeld werden voor ‘Gezondheid en nutritionele aspecten’, ‘Innovatie en originaliteit’, ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’, ‘Afvalbeheer’ en ‘Relatie met de klant’.
 
Lees meer
 
Virtuele receptie, da's live en persoonlijk met FACILICOM SOLUTIONS
 
SAP helpt de tevredenheid van werknemers en klanten in realtime te tracken
 
De elektrische step van LIME verovert Brussel en Antwerpen
 
JOBS


Workplace Expert
ADMOS


Senior Facility Coordinator
TOYOTA


Site Coordinator
ISS

De Profacility-media zijn publicaties van :


FCO Media NV
Boulevard des Canadiens, 118
B-7711 Dottignies
Tel. +32 (0)56 77 13 10
profacility@fcomedia.be

Links :


Adverteren in de media Profacility
Neem contact met ons op
Schrijf je hier uit

Volg ons op :