Profacility Newsletter N° 101 - January 2019 - Lire cette newsletter en français
 
Een veelbelovende toekomst voor parkingdelen

Net zoals bij het delen van kantoren (co-working) en woningen (co-living) worden nu ook parkings onder meerdere gebruikers gedeeld. BePark stelt meer dan 10.000 gedeelde parkeerplaatsen ter beschikking van de 50.000 gebruikers die zich hebben geabonneerd om toegang te krijgen tot deze parkeerplaatsen. Zowat de helft van de abonnementen wordt afgesloten door bedrijven voor hun personeel. Het BWLKE is een van de redenen waarom parkingdelen in de lift zit in Brussel. Dorian de Broqueville, Head of Operations bij BePark, geeft ons een woordje uitleg over de belangrijkste factoren achter de sterke groei van deze markt. Hij pleit voor een volledige of gedeeltelijke outsourcing van het beheer van de parkeerplaatsen van een bedrijf om de bezettingsgraad te verhogen en de onderhoudskosten te verlagen.

 
Lees de reportage
 
Van dienstverlener tot community manager  
Op het vlak van huisvesting is de tijd dat organisaties vijf- of tienjarenplannen opstelden inmiddels voorbij. Huurtermijnen worden korter en de markt van de flexkantoren groeit razendsnel. De multi-tenantomgeving neemt toe in populariteit en dat verandert ook de visie op de rol en invulling van facility management.
 
Lees meer
 
 
Een erfgoed beschermen en verankeren in de toekomst
Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren dateert van een ander tijdperk (1910), meer bepaald van de Belgische koloniale periode. Het was een flinke uitdaging om de nieuwe technologieën en faciliteiten te integreren in deze structuren en tegelijk te voldoen aan de voorwaarden voor de bescherming van de collecties. Rondleiding met Dirk Verbist, verantwoordelijk voor het beheer van de infrastructuur.
 
Lees de reportage
 
OPINIE
Het kenniswerk is verschoven van repetitieve productie naar inhoudelijk specialistenwerk. De werkomgeving moet vooral de samenwerking faciliteren en de innovatie versterken. Anderzijds moet ze geborgenheid en comfort bieden en een creatieve kweekvijver zijn. Ze moet aantrekkelijk zijn, uitdagen en helpen in de zoektocht naar moeilijk te vinden profielen. Doorheen mijn ervaringen stel ik bepaalde constanten vast en trek ik conclusies door voor de facility manager zes aanbevelingen te formuleren om een efficiënte werkomgeving op mensenmaat in te richten.
 
Lees het artikel
 
In de actualiteit via @ProfacilityBE
Gevaar op stroomtekort is geweken @tijd ...
 
Ontdieseling wagenpark versnelt @KanaalZ ...
 
Uniek in Europa: Bpost helpt mee voorspellen welk weer het in uw straat wordt @destandaard ...
AGENDA
Speciaal voor al wie de rol van facility manager opneemt, biedt SBM opleidingen die vervolmaking bieden in diverse domeinen: kwaliteitsmanagement, veiligheid en security, milieuaspecten, onderhoudsmanagement, financieel beheer, energiebeheer van gebouwen en HVAC, contractmanagement en werken met (onder)aannemers, sociale en communicatieve, organisatorische en persoonlijke competenties. Stel zelf uw opleidingstraject in ‘facility management’ samen en krik uw competenties op in de domeinen waar u dat het meest nodig acht. Meer weten of inschrijven? Ontdek de programma’s en docenten. Via de oranje knop ziet u de verschillende edities.
 
Programma en voorregistratie
 
ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
Visueel comfort en gezellige sfeer voor de nieuwe HYBRID-collectie van 2tec2
Met de superieure functionele eigenschappen van geweven vinyl, zoals robuustheid en vlekbestendigheid, combineert de nieuwe collectie van 2tec2 de voordelen van harde en zachte vloerbekledingen. 2tec2 Hybrid wordt geleverd met de akoestische, vilten rug 'Comfort Backing' die het geluid met 19 dB vermindert en het algemene loopcomfort verbetert. HYBRID is verkrijgbaar in rollen, tegels zonder zichtbare naden, verschillende vormen en 12 kleuren zodat de ontwerpers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Vloerbekledingen in geweven vinyl zijn veel makkelijker en kwaliteitsvoller te onderhouden dan vast tapijt. Met de slijtvastheid van deze vloerbekledingen zijn ze dus absoluut een slimme keuze voor facility managers voor een gebruik in ruimten met veel passage en in kantoorruimten.
 
Lees meer
 
CO2-neutraliteit voor de facilitaire diensten van SODEXO
 
LYRECO versterkt haar positie in veiligheidsvoorzieningen en -diensten op het werk
 
De fietsen van AHOOGA veroveren de gebouwen van BEFIMMO
 
JOBS

De Profacility-media zijn publicaties van :


FCO Media NV
Boulevard des Canadiens, 118
B-7711 Dottignies
Tel. +32 (0)56 77 13 10
profacility@fcomedia.be

Links :


Adverteren in de media Profacility
Neem contact met ons op
Unsubscribe

Volg ons op :