Profacility Newsletter N° 102 - February 2019 - Lire cette newsletter en français
 
Predictief onderhoud: knowhow uit eigen land

Het onderhoud zoals we het de voorbije decennia kenden, is voorgoed verleden tijd. Predictief onderhoud maakte ons niet alleen ‘proactief’ in plaats van ‘reactief’, maar dankzij het Internet of Things (IoT) en artificiële intelligentie (AI) is het nu ook ‘auto-actief’. In de sector van het Building Management System past het bedrijf I-care zijn ervaring met industriële sensoren diagnostisch toe op de motoren van liften en HVAC. Besparingen op de werkingskosten en een betere continuïteit van de dienstverlening zijn de berekenbare voordelen van deze methodologie. De efficiëntie van dergelijke systemen zit ‘m in de extractie van kerngegevens uit de big data en de interpretatie van die gegevens.

 
Lees meer
 
Hospitality als sleutel tot succes
Naast ondersteunende diensten voor de gebruikers van kantoorgebouwen heeft men het de laatste jaren ook steeds vaker over meer welzijn op de werkvloer, wat verband houdt met ‘hospitality’. Welke indruk hebben de medewerkers en bezoekers van het onthaal in het bedrijf? Rondetafelgesprek en onderzoek onder leiding van IFMA
 
Lees de reportage
 
 
Einde in zicht voor de wettelijke goedkeuring van het mobiliteitsbudget
De Commissie voor de Financiën van de Kamer heeft het mobiliteitsbudget goedgekeurd. De wet betreffende het mobiliteitsbudget zou op 1 maart in werking kunnen treden. Hiermee komt een einde aan de saga die in november 2013 begon en dus meer dan vijf jaar heeft geduurd.
 
Lees meer
 
OPINIE
Veel bedrijven investeren massaal in allerlei loonvoordelen en vergoedingen om nieuwe talenten aan te trekken en bij zich te houden, maar vaak verwaarlozen ze hun beste wapen: hun merk. Toch is ‘employer branding’ van essentieel belang. Met de Smart Way of Working stellen we dikwijls een vaag gevoel van verbondenheid vast bij de werknemer ten opzichte van zijn bedrijf. Annick Vandenbulcke, Head of Occupiers Services bij Colliers International, pleit voor een inrichting en ontwerp van de werk-, eet- en ontspanningsruimten die de bedrijfscultuur helpen te versterken.
 
Lees het artikel
 
In de actualiteit via @ProfacilityBE
Vlaamse IT-reus CEGEKA gooit zich in strijd om supersnel internet @deTijd
 
Europees akkoord over lagere uitstootnorm voor vrachtwagens@Trends
 
Markt tweedehands dieselwagens stort in @KanaalZ
AGENDA
Meet Facility for Future: een volledige onderdompeling om meer inzicht te krijgen in de laatste FM-trends in Europa. Dat programma biedt IFMA International aan in samenwerking met FMN, de Nederlandse beroepsvereniging van facility managers. De facility manager vervult meer en meer een sleutelrol in het bedrijf. De samenwerking en dialoog met zowel de interne klanten en de externe leveranciers als de andere afdelingen binnen het bedrijf (HR, IT, Finance, ...) wordt drie dagen lang, van 20 tot 22 maart, het onderwerp van discussie tijdens diverse lezingen en workshops.
 
Programma en voorregistratie
 
ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
Zeg niet meer MCS SOLUTIONS maar SPACEWELL
Een zestal maanden geleden kondigde Nemetschek de overname aan van MCS Solutions, een bedrijf dat in België bekendstaat om de ontwikkeling van FMIS- en IWMS-software. Half januari zette de groep zijn externe groei voort met de overname van het Nederlandse bedrijf AXXERION dat actief is in dezelfde activiteitengebieden.

Beide overnames maken een algemene herpositionering noodzakelijk van de merken, producten en diensten van Nemetschek, dat de ambitie heeft om een wereldleider te worden op het vlak van oplossingen voor activiteiten gekoppeld aan de architectuur, de bouw (BIM-software), het beheer en het gebruik van gebouwen en werkruimten (IWMS-software). MCS Solutions heeft daarom zijn naam veranderd in Spacewell.
 
Lees meer
 
SPACES opent vestiging in de Europese Wijk
 
IONITY en SPIE slaan de handen in elkaar om een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische voertuigen op te bouwen
 
AUTOGLASS CLINIC drijft offensief op tegen Carglass
 
JOBS

Junior Facility Coordinator

Facility Manager

Facility Project Manager

Business Unit Manager Real Estate

De Profacility-media zijn publicaties van :


FCO Media NV
Boulevard des Canadiens, 118
B-7711 Dottignies
Tel. +32 (0)56 77 13 10
profacility@fcomedia.be

Links :


Adverteren in de media Profacility en FM-Magazine
Neem contact met ons op
Unsubscribe

Volg ons op :