Profacility Newsletter N° 103 - Maart 2019 - Lire cette newsletter en français
 
Top 20 van de Belgische bedrijven waar het aangenaam vertoeven en werken is

Onlangs werd de lichting bedrijven met het certificaat ‘Great Place to Work’ voor 2019 bekendgemaakt: 44 bedrijven kregen het certificaat, waarvan er 20 uitgeroepen zijn tot ‘Best Workplaces’. Dit kwaliteitslabel op het vlak van ‘workplace experience’ wordt toegekend op basis van een grootschalige werknemersbevraging: de Trust Index-enquête.

Deze enquête evalueert het vertrouwen van de werknemers in hun management, de trots van de medewerkers op hun prestaties en het plezier dat ze beleven op het werk. De resultaten worden aangevuld met een HR-bevraging van het werkgeversbeleid: de Culture Audit-vragenlijst. Ontdek de bedrijven waar het aangenaam vertoeven en werken zou zijn.

 
Lees meer
 
‘AppYourService’ om dichter bij de gebruiker te staan  
Dichter bij de gebruikers staan en beter met hen communiceren, dat was de rode draad van het project van KBC Groep: een grootschalige helpdeskservice optimaliseren met de ontwikkeling van de app ‘AppYourService’ die naadloos integreert met de Archibus-toepassing, en de implementatie van 1.300 QR-codes die de facilitaire voorzieningen identificeren.
 
Lees de reportage
 
 
De cultuur en activiteiten van Microsoft laten weerspiegelen in de werkomgeving
De veranderingen die gepaard gaan met de opensourcesoftware, cloud computing en ‘Software as a Service’ van Microsoft hebben het imago van het bedrijf vernieuwd en vormden de basis van een heel andere bedrijfscultuur. De verhuizing naar het nagelnieuwe hoofdkantoor van Microsoft Belux was dan ook de ideale gelegenheid om dit imago van openheid uit te stralen onder de medewerkers en partners.
 
Lees de reportage
 
In de actualiteit via @ProfacilityBE
De Vlaamse kantoormarkt verandert @Trends ...
 
België omarmt eindelijk nieuwe cyberregels @Tijd ...
 
Bewakingsagent bij uitstek een job voor vrouwen @Tijd ...

3 innovaties voor milieuvriendelijkere gebouwen en een groenere mobiliteit

De gemeentelijke gebouwen grondig isoleren kost handenvol geld. Voor steden en gemeenten is het dus geen sinecure om dergelijke werken te ondernemen. Door 25% te besparen op de energiefactuur, wist de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve middelen vrij te maken om deze werken uit te voeren, zonder de stadskas zwaar te belasten.
 
Lees meer ...
 

Momenteel zijn er maar liefst acht miljard banden in gebruik die aan het verslijten zijn... De Europese Commissie heeft dan ook beslist zich deze milieuramp aan te trekken via de subsidiëring van R&D-projecten. Inmiddels is het Belgische bedrijf Twintec erin geslaagd de staalvezels in het rubber van autobanden te hergebruiken om beton te wapenen voor gebruik in industriële vloeren, bijvoorbeeld voor logistieke centra.
 
Lees meer ...
 

Om de ecologische voetafdruk van het logistieke transport bij lokale overheidsdiensten te verkleinen, ontwikkelde het Belgische bedrijf Addax Motors een 100% elektrisch, compact nutsvoertuig (5,5 m³) dat specifiek bestemd is voor het type prestaties van gemeentediensten, zoals afvalophaling, vervoer van klein materieel, parkonderhoud, enz.
 
Lees meer
 
AGENDA

Het jaarlijks congres van IFMA, de Belgische beroepsfederatie voor Facility Managers, biedt zowel een programma van lezingen als een vakbeurs aan om makkelijker te kunnen netwerken met een veertigtal leveranciers van FM-diensten. Circulaire economie, slimme gebouwen, workplace experience, 3D-scanning... het zijn maar enkele van de topics die tijdens de lezingen aan bod komen.
 
Programma en voorregistratie
 
ADVISERS & SUPPLIERS - MARKET NEWS
Mobiliteitsbudget met de Edenred Mobility-kaart
De wet betreffende het mobiliteitsbudget is op 1 maart eindelijk in werking getreden. Voortaan zullen begunstigden van een bedrijfswagen ervoor kunnen kiezen om het jaarlijks budget dat ze van hun werkgever krijgen voor hun bedrijfswagen anders te besteden. Ze zullen dit budget bijvoorbeeld deels of volledig kunnen gebruiken voor andere vervoersmiddelen. Het bedrijf Edenred, dat maaltijd- en ecocheques uitgeeft en beheert, positioneert zich met de Edenred Mobility-kaart nu ook op de mobiliteitsmarkt voor het dagelijks beheer van het mobiliteitsbudget van werknemers. De kaart wordt aanvaard door een breed netwerk van dienstverleners, waaronder het openbaar vervoer, taxi’s en deelsystemen voor fietsen, auto’s en steps. Zowel werkgevers als werknemers kunnen terecht op de specifieke website van de kaart.
 
Lees meer
 
Strategische samenwerking voor SCHNEIDER ELECTRIC & PLANON
 
AZ Zeno werkt samen met NEDAP voor het beheer van de toegangscontrole
 
KINNARP bereikt een belangrijke doelstelling voor een duurzame ontwikkeling
 
JOBS


Facility Manager


Facility & Real estate controller


Facility Officer


Project Manager Buildings and Facility

De Profacility-media zijn publicaties van :


FCO Media NV
Boulevard des Canadiens, 118
B-7711 Dottignies
Tel. +32 (0)56 77 13 10
profacility@fcomedia.be

Links :


Adverteren in de media Profacility
en FM Magazine


Neem contact met ons op
Unsubscribe

Volg ons op :