Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
De themakamers voor vergaderingen waarin foto’s zijn aangebracht van landen waarin Ingram Micro vestigingen heeft, laten niemand onverschillig.
image (1)
image (2)
Het vloeroppervlak is uitgesproken rechthoekig, maar dit effect werd bestreden door alle wanden schuin in te zetten, waardoor een zekere compartimentering in het belang van het akoestisch comfort onstaat.
image (3)
De themakamers voor vergaderingen waarin foto’s zijn aangebracht van landen waarin Ingram Micro vestigingen heeft, laten niemand onverschillig.
De themakamers voor vergaderingen waarin foto’s zijn aangebracht van landen waarin Ingram Micro vestigingen heeft, laten niemand onverschillig.

INGRAM MICRO


BUSINESS CASE: INGRAM MICRO, Connectie versterken
Ingram Micro is een wereldwijd actief groothandelsbedrijf voor PC-gerelateerde producten en services. Eerst werd de Nederlandse vestiging onder handen genomen door SB Projects, waarbij er op dat moment een grote uitdaging lag om in een kort tijdsbestek een project te realiseren dat onder grote financiële druk stond en waarbij een al gemaakt ontwerp moest worden gerespecteerd. Na de succesvolle afronding van dit project werd SB Projects weerhouden voor de pitch van het Belgische kantoor.

Maarten Spreeuwenberg, Director of Business Operations Benelux Ingram Micro: “De huisvesting in Vilvoorde miste uitstraling. Het was de bedoeling om een beter aangepast pand te vinden waarin onze waarden tot uiting zouden komen, namelijk een transparant bedrijf, een aangename werkomgeving voor onze mensen en het stimuleren van samenwerking en verbondenheid. Door onze marktpositie en onze achtergrond was het wenselijk om alle mogelijke geoptimaliseerde communicatiemiddelen toe te passen.”
Ondanks de grote tevredenheid over de samenwerking in Nederland, werd toch opnieuw een pitch uitgeschreven, waar 4 kandidaten op reageerden. “We hadden een duidelijk afgebakend budget, maar hebben dit niet bij de tendering gecommuniceerd” commentarieert Maarten Spreeuwenberg. “De creativiteit van SB Projects samen met de opgemaakte begroting steeg ver boven de andere partijen uit en overtuigde het projectteam voor een nieuwe samenwerking”.

Beschikbare ruimte opwaarderen
“Het nieuw gehuurde pand in Diegem biedt 1417m² vloeroppervlakte” schetst Chiel Heijnsdijk, architect SB Projects. “Een lastig gegeven is de grote donkere zone die aanleiding gaf tot een studie naar de daglichtinval. Dit leidde tot het besluit om de vergader- en ontmoetingsruimten in de donkere zone onder te brengen, alsook enkele flexwerkplekken”.
Het vloeroppervlak is uitgesproken rechthoekig, maar dit effect werd bestreden door alle wanden schuin in te zetten, waardoor er geen hokjes ontstaan, maar wel een zekere compartimentering in het belang van het akoestisch comfort. Voor de in totaal 160 medewerkers zijn 120 werkplekken ingetekend.
“Het ingediende voorstel werd met overleg en finetunen geoptimaliseerd naar onze wensen” blikt Maarten Spreeuwenberg terug. Chiel Heijnsdijk: “De inkom is als een ‘plein’ opgevat met een trechterwerking naar de vergader- en ontmoetingszone. Achter de publieke zone ligt de beveiligde zone voor de medewerkers”.

Thema’s als lichtpunt
“We hebben thema’s ingevoerd voor de decoratie van de zones waar geen daglicht doordringt” licht Chiel Heijnsdijk toe “Alle vergaderfaciliteiten zijn themakamers waarin foto’s zijn aangebracht van landen waarin Ingram Micro vestigingen heeft. We gingen echter niet voor de klassieke keuze van een bekend ‘skyline’-beeld en de foto’s lopen over van het wand- in het vloervlak. De bezoeker mag het mooi of lelijk vinden, maar nooit iets daartussenin!”.
De foto’s doen het uitstekend als compensatie van het daglicht in de donkere zones. Elke foto is anders uitgelicht en de kleurtemperatuur van de verlichting is bepaald in functie tot de foto. “Voor elke ruimte zochten we een bijpassende lamp als belangrijk element voor de sfeerschepping” vervolledigt Chiel Heijnsdijk.
”De A tot Z realisatie werd in slechts 12 weken opgeleverd dankzij een uitstekend projectmanagement en een prima samenwerking met directie, uitvoerders en nazorg” besluit Maarten Spreeuwenberg.

Text : Eduard Coddé
Foto's : 2016 Hubba!

 

Partners en leveranciers die aan het project meewerkten


WORKPLACE DESIGN & BUILDHet vloeroppervlak is uitgesproken rechthoekig, maar dit effect werd bestreden door alle wanden schuin in te zetten, waardoor een zekere compartimentering in het belang van het akoestisch comfort onstaat.
De themakamers voor vergaderingen waarin foto’s zijn aangebracht van landen waarin Ingram Micro vestigingen heeft, laten niemand onverschillig.


Last update: 09/01/2018 12:49:44