Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
De toegang tot de 1.200m² tellende verdieping aansluit direct op een zone met de meest ontspannen sfeer binnen het geheel: een bar met bistro-omgeving. Vergaderruimtes zijn neergepoot in de ruimte met hun eenvoudig gestylde huisjes
image (1)
image (2)
image (3)
image (4)
In de diepe nissen aan de ramen kan je gaan zitten om te genieten van het zicht op de omgeving.
image (5)
image (6)
image (7)
Zeer creatidf en speels de ‘Swing-table’: ronde tafel met daarrond opgehangen schommelstoelen.
image (8)
De toegang tot de 1.200m² tellende verdieping aansluit direct op een zone met de meest ontspannen sfeer binnen het geheel: een bar met bistro-omgeving. Vergaderruimtes zijn neergepoot in de ruimte met hun eenvoudig gestylde huisjes

EY WAVE SPACE


‘Hapiness’-generator

EY Wavespace™ is een globaal door EY uitgerolde formule om start-ups aan te trekken, hen een attractieve en innovatieve werksfeer aan te reiken, en er een relatie mee uit te bouwen die de brug slaat tussen start-ups en de corporate wereld waarin EY goed geïntroduceerd is.

Momenteel zijn er wereldwijd een tiental locaties met operationele EY Wavespace™, waaronder Parijs, Singapore, Shanghai, Amsterdam en Antwerpen. De Antwerpse locatie opende in december 2018 en is ondergebracht in het kantorencomplex ‘Post X’, aanpalend aan het treinstation Antwerpen-Berchem, waar EY zelf twee kantoorvloeren bezet.
EY definieerde de formule en gaf zo het gebruik van de kantoorvloer aan, terwijl de volledige invulling van het project werd toevertrouwd aan Procos. “We mogen gerust spreken van een lange termijn relatie met de klant” stelt Ine Schaeps, lid van het PROCOS Management Team. “Het begon zowat tien jaar geleden met de hoofdzetel in Diegem, later volgden Antwerpen en Gent”. Mensen prikkelen, hen confronteren met het onverwachte, is samengevat de leidraad voor het uitwerken van de volledige invulling van de kantoorvloer. Het betreft een totaalrealisatie vanaf een lege kantoorvloer, van ontwerp tot oplevering, inclusief alle facetten van interieurontwerp en realisatie.

Een legpuzzel vol verrassingen
Opmerkelijk is dat de toegang tot de 1.200m² tellende verdieping direct aansluit op een zone met de meest ontspannen sfeer binnen het geheel: een bar met bistro-omgeving. Die zorgt ervoor dat je de dag met een goede kop koffie en een informele babbel kan starten en staat ver verwijderd van de klassieke kantoorsfeer. Het geeft een prikkel om verder op zoek te gaan naar nog meer verrassingen. “Het vloerplan is zo uitgewerkt dat het uitnodigt tot een wandeling langs bestemmingen” licht Wim Van Hove, Managing Director PROCOS Group toe.
Eén van die bestemmingen is het mini-auditorium met een grote Microsoft Surface Hub presentatietool en bovenal de verrassende ‘Lego-tafel’. De eigenlijke tafel loopt zelfs door tegen de achterliggende wand. Bedoeling is om met behulp van de vermaarde bouwsteentjes grafische objecten te creëren die het interactief overleg visueel ondersteunen. Elke deelnemer aan het overleg heeft de vrijheid zelf als designer op te treden.

Aanzetten tot conversatie
Nog meer tot de verbeelding sprekende bestemmingen op de kantoorvloer zijn de vergaderruimtes die als eenvoudig gestylde huisjes zijn neergepoot in de ruimte, En wat gedacht van de klimmuur, de pingpongtafel die zich in een handomdraai laat ombouwen tot vergadertafel… “Al deze verrassende elementen zorgen voor prikkels om mensen aan te zetten tot actie” argumenteert Sofie De Waele, Workplace Consultant bij PROCOS Group. “Het is bij uitstek een plek met veel overlegmomenten tussen mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten. De prikkels die het interieur uitsturen maken een gesprek los, breken het ijs”.

Voor een kantooromgeving ongewone zitmeubelen springen in ’t oog: strandstoelen, poefs en zelfs hometrainers! De stoffering met warme kleuren en losse kussens draagt bij tot een gezellige huiselijke sfeer. In de diepe nissen aan de ramen kan je gaan zitten om te genieten van het zicht op de omgeving. De aandacht voor het welzijn van de gebruikers zie je ook aan de in de hoogte regelbare werkbladen voor elke werkplek en veel echte planten in de interieuraankleding.

Tech-Kitchen
Een absoluut buitenbeentje is de ‘Tech Kitchen’, een grote afgebakende en afgesloten ruimte in het geheel. Hier wordt klanten toegang geboden tot expertise en kennis over specifieke technologieën, zoals cyberveiligheid, data & analytics en agile finance, en opkomende technologieën, zoals robotic process automation en blockchain.  

Partners en leveranciers die aan het project meewerkten


WORKPLACE DESIGN & BUILDIn de diepe nissen aan de ramen kan je gaan zitten om te genieten van het zicht op de omgeving.
Zeer creatidf en speels de ‘Swing-table’: ronde tafel met daarrond opgehangen schommelstoelen.
Last update: 30/08/2019 09:44:12