Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
image (1)
image (2)

NCBHAM


Diversiteit, creativiteit en totaliteit

 

In 2013 ging NCBHAM van start en kan na deze relatief korte bedrijfshistoriek een indrukwekkend en benijdenswaardig palmares voorleggen. Alle moeite is tevergeefs bij het zoeken naar een passend etiket voor dit 25 zielen tellende team. Enkele kernwoorden keren telkens opnieuw terug in alles wat ze doen: diversiteit, creativiteit en totaliteit.

Diversiteit slaat vooreerst op het team zelf, waarin 12 verschillende nationaliteiten samenvloeien, met elk hun eigenheden, specialiteiten en ervaringen. Diversiteit staat ook voor de multidisciplinaire benadering van projecten, ongeacht hun aard, schaalgrootte en omvang van de budgetten. Diversiteit kenmerkt bovenal het aanbod van NCBHAM: interieurontwerp, architectuur, workplace consultancy, meubel- en objectdesign, strategische ontwikkelingen, grafisch ontwerp, huisstijlcreatie, horeca-concepten, food consulting,…
Mauro Brigham, creative director & founder: “Wij hebben van bij de opstart nooit gezocht naar een specifieke signatuur, integendeel zelfs. Elke klant is bepalend voor de signatuur van zijn project en maakt daarvoor ten volle gebruik van alle binnen het team aanwezige capaciteiten. Wij stellen het als volgt: Our agency specialises in not specialising, we strive by avoiding any formal signature”.

 

Creativiteit de teugels laten vieren
Door afstand te nemen van een doorgedreven specialiseren krijgt de creativiteit in elk project de bovenhand. “Zeg ons onbevangen wat je echt wil, hoe gek het ook mag klinken” verduidelijkt Mauro Brigham. “We nemen graag de tijd voor een goed gesprek en bepalen in samenspraak met de klant alle noden. We starten altijd met een frisse kijk aan elk project, met maximaal ruimte voor onbegrensde creativiteit. Er zijn voldoende specialisten met rijke ervaring in elk van de deelgebieden binnen het team, zodat deze concepten kunnen bijsturen waar nodig, maar creativiteit nooit vooraf wordt ingeperkt”.
De beleving van de gebruikers staat bij elke ontwikkeling voorop. De klant is begin en eindpunt van het traject dat afgelegd wordt bij elk project. Naast een brede waaier interieurprojecten voor klanten uit zeer uiteenlopende sectoren valt in het portfolio van NCBHAM de aandacht voor herbeleving van ruimten op. “Projectontwikkelaars en verhuurders van vastgoed raadplegen ons vaak om gebouwen aantrekkelijker te maken” licht Mauro Brigham toe. “Wij onderzoeken dan nieuwe belevingsmogelijkheden, een multifunctioneel gebruik van gemeenschappelijke ruimten voor alle gebruikers van het gebouw. Dat kan gaan om een inkomhal, catering faciliteiten, maar evenzeer het betrekken en beleven van de buitenruimte”.

 

Totaliteit biedt gemoedsrust
Een bijzonder voordeel voor de klant schuilt in de totale aanpak van de projecten. Dat betekent dat elk ontwerp ook aandacht heeft voor de maakbaarheid, duurzaamheid en toekomstgerichtheid.
“We vullen onze ontwerpen graag in met eigen ontwerpen voor meubelen, ruimteverdelers, decoratieve elementen, enz.” geeft Mauro Brigham aan. “Deze aanpak resulteert in een zeer persoonlijke realisatie voor elke klant, waarbij diens identiteit maximaal tot uiting komt”.
De individuele focus van de concepten maakt deel uit van de A-Z bewaking van elk project, van conceptuele fase tot oplevering. Mauro Brigham: “Bij het ontwerpen wordt de maakbaarheid nooit uit het oog verloren. Dat betekent dat we mensen in ons team hebben die ervaring hebben met de productiemogelijkheden, we goede relaties onderhouden met partners die de zeer uiteenlopende varianten van maatwerk aankunnen, maar evenzeer dat we nauwlettend toezien op het budget”.

 

Een greep uit het portfolio
Het Beyaert-gebouw is een prachtig historisch pand in hartje Brussel, gebouwd tussen 1889 en 1918, en in gebruik genomen als hoofdzetel van de ‘Caisse Générale d’Epargne et de Retraite’ (CGER – Spaar en Lijfrentekas).
Opdrachtgever was vastgoedbeheerder Phicap. NCBHAM benaderde het gegeven met groot respect voor het rijke architecturale verleden en ontwikkelde een concept dat een opmerkelijke harmonie tussen oud en nieuw uitstraalt.
Een blikvanger van formaat is de monumentale inkomhal, waarvoor NCBHAM op maat gemaakte banken en lichtarmaturen ontwierp. Akoestische panelen werden zorgvuldig geïntegreerd voor een optimaal samengaan van functionaliteit en decoratieve waarde.
Boven de hal is een zeer aantrekkelijke co-working space uitgewerkt.
Absoluut hoogtepunt is de ‘rotonda’ op de hoogste verdieping met een aankleding geïnspireerd op vegetatie uit de jungle, en waar een boogvormige trap verleidt om een kijkje te nemen door het enige venster, waarachter een adembenemend panorama op Brussel wacht.

Voor de Gereglementeerde Vastgoedvennootschap Befimmo ontwikkelde NCBHAM ‘ARTS 56’, met focus op meer en beter gebruik van de gemeenschappelijke ruimten. De waardevolle elementen in de jaren ’60 architectuur werden behouden, zoals de glazen plafonds, natuurstenen wanden en opvallende houten lambriseringen.
De monumentale oorspronkelijke aanpak werd door NCBHAM omgetuned naar meer functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Op het gelijkvloers werd openheid gecreëerd waardoor de ruime binnentuin nu via het restaurant aansluit bij de inkomhal. De tuin is ook ontsloten voor de gebruikers van het gebouw.
NCBHAM ontwierp maatmeubelen, verlichtingsarmaturen geïnspireerd op de metalen gevelstructuur, en decoratieve elementen, waaronder een immens op maat gemaakt tapijt dat zich als een grafisch landschap uitstrekt door de ruimten en uitvloeit in de tuin.
Verder boog NCBHAM zich over het restaurant, dat de doopnaam ‘Fresco’ kreeg, naar de moderne fresco’s in de ruimte en het ‘fresh food’ aanbod. Niet alleen de inrichting en aankleding werden aangepakt, ook de keukentechniek werd aan een audit onderworpen en aangepast, wat de aantrekkingskracht naar interne gebruikers en externen een enorme boost heeft gegeven. 


www.ncbham.be

 Last update: 16/07/2021 15:04:06