Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
image (1)
image (2)
image (3)
image (5)
image (6)
image (7)
image (8)
image (9)
image (10)

DE VOORZORG


Kantoorconcept 2.0Het Publiek-Private Samenwerkingsproject 'De Ecodroom' in Geel bestond uit de samenvoeging van het ziekenfondsfiliaal de Voorzorg, en nog 3 andere functies: een zone voor Well2Day, een ABVV-kantoor en een gemeenschappelijke ondersteunende zone, die onder andere bestaat uit de sanitaire installaties, vergaderruimte en een cafetaria. In het kader van dit PPS-project deed De Voorzorg een beroep op de expertise van K-ONCEPT voor het uitwerken en implementeren van een nieuw kantoorconcept, ‘De Voorzorg 2.0’.

Gezien de beschikbare oppervlakte en de sterk uiteenlopende – maar tegelijk soms overlappende – functies, eisen, openingsuren en doelgroep werd dit een secuur puzzelwerk. K-ONCEPT beheerde het volledige project van casco ruwbouw tot oplevering, inclusief aanbestedingen en klantvertegenwoordiging. Het resultaat is een totaalconcept dat De Voorzorg als een sterk merk op de markt positioneert en tegelijk een zengevoel creëert, waardoor mogelijke barrières bij bezoekers worden neergehaald.

Balans tussen individualiteit en samenhang

Als hoofdpartner in dit verhaal moest De Voorzorg, naast een duidelijke eigen identiteit, trachten een eenheid te vormen met de andere partijen. Dankzij het concept dat K-ONCEPT uitwerkte, vormen de verschillende zones in het gebouw ondanks hun aparte invulling uiteindelijk een sterk coherent geheel. Kleine wijzigingen in het werkpatroon en de keuze van kleuren, materialen en vormen hebben bijgedragen tot het creëren van een totaalconcept. Ver van de onpersoonlijk en klinische stijl die je veel te vaak terug vindt in ziekenfondsomgevingen, koos het project voor een resoluut open en moderne omgeving, met warme kleuren en afgeronde vormen. De Voorzorg, duidelijk tevreden met de uitwerking van het project, besliste om het concept ook in hun andere kantoren uit te rollen. Steeds met K-ONCEPT als vertrouwenspartner.

Kim Verhegge

 Last update: 16/10/2017 09:58:50