Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
image (2)
image (3)
image (4)
image (5)
image (8)
image (10)

DELAWARE


Warmte en gezelligheid brengen medewerkers bij elkaarIn de ‘Blue Towers’ in Gent, gelegen naast de iconische Ghelamco-arena, heeft Delaware Consulting dit voorjaar een vierde Belgische vestiging geopend. Tot eind mei 2016 tekenden al meer dan 100 mensen een nieuw contract bij Delaware Consulting en deze enorme groei van de organisatie lag mee aan de basis voor de nieuwe thuis naast de hoofdzetel in Kortrijk en kantoren in Antwerpen en Waver.

De keuze voor Gent is mede bepaald door de centrale ligging tussen Kortrijk en Antwerpen. “Een analyse van ons personeelsbestand leerde ons dat bijna 40% van onze medewerkers in de provincie Oost-Vlaanderen wonen” duidt Patrick Andersen, managing partner van Delaware Consulting België. Verder bevinden zich in de weerhouden spot heel wat klanten, waardoor verplaatsingen ingekort tot uitgesloten worden, wat bijdraagt tot een betere ‘work-life balance’ voor de medewerkers. De keuze voor een vierde vestiging in Gent sluit ook aan bij de wens om zich nog sterker als aantrekkelijke werkgever te laten opmerken in de felle strijd om jong talent.

Tweeledige aanpak
Colliers International werd de space planning, conceptontwikkeling en het design voor de gehuurde twee verdiepingen in de ‘Blue Towers’ toevertrouwd. Benjamin Vandamme, projectverantwoordelijke bij Colliers International: “Er was de wens naar een tweeledige aanpak voor de inrichting van de kantoorvloeren: de 4e verdieping was voorbestemd voor geconcentreerd individueel werken met ergonomische werkplekken en stille ruimtes, terwijl de 3e verdieping als projectverdieping gedefinieerd werd, gericht op teamwerk. Bij Delaware Consulting wordt heel veel in teams van verschillende grootte gewerkt”.
De opdrachtgever stond erop dat er een duidelijk visueel verschil zou zijn tussen de 4e en 3e verdieping, wat voor Colliers International een uitzonderlijk gegeven bood voor de conceptontwikkeling.
De beschikbare oppervlakte was ruim voor de voorziene 170-tal personeelsleden, zonder echter veel overschotten te laten. Niemand zou een vaste werkplek toegewezen krijgen en gesloten kantoren werden geweerd. Benjamin Vandamme: “De door de klant gewenste aanpak slokt heel wat ruimte op voor vergaderzalen met faciliteiten voor videoconferencing en ook de inrichting van de teamwerkplekken met organisch gevormde werktafels eist meer ruimte op dan individuele werkplekken. Gelukkig kreeg het ontwerpteam heel veel vrijheid om hun creativiteit bot te vieren”.

Warm en kleurrijk
Het project voor een vierde Belgische vestiging van Delaware Consulting is zeer toekomstgericht en speelt een sleutelrol in ‘the war for talent’, in het bijzonder voor wat het aantrekken van jonge IT-ers en freelancers betreft. ‘Warm en kleurrijk’ werden de leidraad voor een speelse en huiselijke aankleding. “Het kleurenpallet werd niet beperkt door het rood dat de corporate identity voorschrijft” licht Benjamin Vandamme toe. “Ook op dit vlak genoten de ontwerpers het vertrouwen en mochten hun creativiteit voluit aanwenden”. Voor de opdrachtgever stond het welzijn van de medewerkers altijd centraal, ook als dit gepaard ging met budgettaire consequenties. “Zo kreeg echt houtfineer de voorkeur voor de uitvoering van verschillende ontwerpen die we voorstelden” getuigt Benjamin Vandamme. “Ook de balie in de ontvangstruimte, uitgevoerd in Corian®, getuigt van een resolute keuze voor hoogwaardige materialen en afwerking”. Hoewel Delaware Consulting ‘het nieuwe werken’ en bijgevolg ook thuiswerken geïntegreerd heeft, stimuleert de inrichting van de Gentse vestiging nadrukkelijk het samenhorigheidsgevoel, wordt de werkplek op kantoor zo aantrekkelijk gemaakt door een warm thuisgevoel, dat de medewerkers er spontaan de voorkeur aan geven. De grote tevredenheid over dit project is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Facility Manager, die een duidelijke visie op de behoeften overbracht en de project verantwoordelijke bij Colliers, die deze visie concretiseerde met de flinke dosis creativiteit en productkennis.

Eduard CODDE
Fotos: Marc Detiffe

 Last update: 16/10/2017 09:55:22