Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
image (1)
Handcraft Patchwork
image (2)
Handcraft
image (3)
Handcraft
image (4)
Handcraft
image (5)
Handcraft
image (6)
Patchwork
image (7)
Patchwork
image (8)
Patchwork
image (9)
Patchwork

KPMG, BRUSSELS AIRPORT


Advertorial

De weg naar een groene toekomst

Naast de luchthaven van Zaventem blinkt het nieuwe hoofdkantoor van KPMG België, een bedrijf dat audits, advies en fiscale diensten verstrekt. Het zogenaamde PassPort gebouw, ontworpen door Jaspers-Eyers Architecten, biedt veel natuurlijk licht en reflecterende materialen, een atrium met binnengroen, en ook een BREEAM Excellent-certificering. Dit energiezuinige gebouw dat gericht is op het welzijn van de bewoners, kwam perfect overeen met de groene filosofie van KPMG. Zij occuperen nu de rechterhelft van het gebouw.

In tegenstelling tot hun vorige werkplek – een klassieke, Amerikaans-uitziende omgeving met kleine kantoortjes, onvoldoende licht en blauw tapijt – zou hun nieuwe werkruimte open en duurzaam zijn. “We wouden een huiselijk-zakelijke sfeer creëren met duurzame materialen,” vertelt Ingrid Sitters, Facilities Director bij KPMG België. “Op de vierde verdieping, die als ontmoetingsplek voor de klanten en partners van KPMG dienstdoet, was er een eyecatcher vereist. Het resultaat is een onverwachte, maar intrigerende, mix & match van tapijttegels die allemaal CO2-neutraal zijn gemaakt dankzij het CO2RE-initiatief van modulyss”.

Een groene en gelukkige werkplek
Om het PassPort-gebouw te complementeren, werd er gekozen voor een ontwerp dat de natuur binnenbrengt op kantoor. Interieurontwerpster Natalie Schoonjans dacht een bijpassend concept uit voor de vloer. Er werd een vloeiende overgang gemaakt tussen drie modulyss tapijttegelcollecties - Moss, Leaf en Willow - die dynamisch langs de gebogen lijnen van het gebouw liepen. Deze drie dessins, deel van de Handcraft collectie, verkennen de relatie tussen natuur en ambacht in een organisch ontwerp met aardetinten. Elk dessin verschilt een beetje van het andere en kan gecombineerd worden tot een intrigerende textuurpuzzel. "Bij KPMG," legt Ingrid Sitters uit, “hebben we gekozen voor een rustig patroon rond de werkstations en een ingewikkeldere textuur voor het gangpad.”

Om hun groene filosofie kracht bij te zetten, was KPMG op zoek naar duurzame materialen. Wanneer ze leerden dat Moss, Leaf en Willow vervaardigd zijn uit 100% geregenereerd ECONYL® garen (afkomstig van gerecupereerde visnetten en andere afvalmaterialen), dat de rug gerecycleerde content bevat, en dat ze standaard het CO2-reducerende CO2RE-initiatief van modulyss met zich meebrengen, konden ze dan ook alle vakjes afvinken.
Nadat ze naar hun nieuw kantoor verhuisd waren, verwelkomde KPMG een nieuwe werkethiek. “Er is een mentaliteitsverandering,” legt Ingrid Sitters uit, “op kantoor zijn betekent dat ik mijn collega's ontmoet.” Een schoolvoorbeeld van hoe een open werkruimte interactie en samenwerking tussen werknemers kan stimuleren.

Een eyecatcher creëren
Op de vierde verdieping, waar de vergader- en loungeruimtes zich bevinden, wilde KPMG iets anders doen om hun klanten in de watten te leggen. In tegenstelling tot het rustige, organische ontwerp van Moss, Leaf en Willow kregen deze ruimtes een vintage toets met de modulyss Patchwork-collectie. De Patchwork-tapijttegels gaven het interieur meteen een gezellig en uitnodigend gevoel met warme tinten en een charmant patroon.
KPMG, ambitieus om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, besloot ook om de geïnstalleerde Patchwork-tegels te compenseren met het CO2RE-project, ook al is dit niet standaard. Dit maakte de productie van alle tapijttegels voor dit project CO2-neutraal.

Fotos’s Beeldcollectief

Meer weten over het CO2RE-initiatief? >> www.modulyss.com/csr/co2re

modulyss
Zevensterrestraat 21
9240 Zele
Tel +32 468 24 18 86
blog.modulyss.com
www.modulyss.com  

Partners en leveranciers die aan het project meewerkten


ARCHITECT - BOUW


WORKPLACE DESIGN & BUILD


VLOERBEDEKKINGEN

Handcraft Patchwork
Handcraft
Handcraft
Handcraft
Handcraft
Patchwork
Patchwork
Patchwork
Patchwork


Last update: 17/12/2018 11:11:08