“Innoveren voor een duurzame toekomst”

Om het met de woorden van Lode Essers (Strategic Advisor Pami) te zeggen tijdens een gesprek op Orgatec in Keulen. Hoe Pami de toekomst van de kantooromgeving ziet? “We leven in uitdagende tijden, maar hebben ook uitdagende oplossingen. De inspirerende, future-proof werkomgevingen die we realiseren zijn een combinatie van ons duurzame, circulaire productgamma met vakmanschap op maat, technologische oplossingen en sterke partnerships.”

Tilly
Baekelandt

‘Together’, ‘Custom-made’ en ‘Circular’ staan meer dan ooit centraal bij kantoorinrichter en producent Pami. Christophe van Hees (Marketingmanager Pami): “Bij Pami combineren we esthetiek en functionaliteit met vooruitstrevende technologieën die bijdragen aan een duurzamere wereld.”

Circulaire kantoormeubelen op maat
Pami zet sterk in op partnerships, wat onder meer resulteert in een unieke samenwerking met Triboo en Colossus Printers die op Orgatec werd voorgesteld, met live 3D-productie op de beurs (zie ook verslag Orgatec in dit nummer). “Met deze baanbrekende innovaties brengen we een revolutie teweeg in hoe meubilair wordt ontworpen, geproduceerd en ingezet. Dit biedt niet alleen een antwoord op de Europese CSRD-wetgeving, maar is ook een manier om concrete stappen te zetten richting de duurzame ontwikkelingsdoelen.”, aldus Lode Essers.

pami
Pami stelde op Orgatec de unieke samenwerking met Triboo en Colossus Printers voor.
pami
Pami stelde op Orgatec de unieke samenwerking met Triboo en Colossus Printers voor.

De #GREENGRIDZ meubelpanelen van Triboo bieden een unieke combinatie van lichtgewicht constructie, ongekende sterkte en 100% herbruikbaarheid. Voor de productie ervan is 60-90% minder materiaal nodig en is de CO2-uitstoot 60% lager dan bij traditionele panelen. Door minder materiaalgebruik en de mogelijkheid tot volledige upcycling, is #GREENGRIDZ een oplossing met minimale afvalproductie. Aan het einde van de levensduur kan het namelijk worden omgezet in actieve koolstof voor water- en luchtfilters. Colossus Printers, wereldleider op vlak van de ontwikkeling en commercialisering van grootschalige 3D-printtechnologie en materiaalontwikkeling, maakt gebruik van afvalstromen van polypropyleen, pet, rpet/carbon, hennep, papier en karton. 3D printen opent een wereld van mogelijkheden voor maatwerk en circulair interieurontwerp. Dit laat toe om hyperlokaal te produceren en lokale afstromen te gebruiken.